TANDOĞAN TANER: Cemiyet adamı, eğitimci. 09 Ocak 1942 tarihi İnegöl doğumludur.  Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. 1968-70 yılları İnegöl Lisesi ingilizce Öğretmenliği, sonrası elektronik eşya tamirciliği, yonga levha fabrikalarında üst düzey yöneticilik yaparak hayatını sürdürdü. Sosyal hayatın içinde olmaya her zaman önem gösterdi. 20 Şubat 1976 tarihi İnegöl Verem Savaş Derneği Kurucu Başkanıdır.  2011 yılında Kızılay İnegöl Şubesi’nde 25 yıl aralıksız başarılı bir yöneticilik süreci dolayısı ile Kızılay Genel Merkezi’nce altın madalya ile, İnegöl Belediyesi tarafından plaketle ödüllendirildi. 2009-2014 yılları İnegöl Kent Konseyi Sağlık Çalışma Gurubu Başkanlığı görevinde bulundu. 11 Aralık 1977 tarihli yerel seçimlerde MSP Milli Selamet Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı idi. Kuruluş sürecinde bir süre ANAP İnegöl İlçe Teşkilatında aktif siyaset yapsa da sürdürmedi. 30 Haziran 1999 tarihinde İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne Başkan oldu o tarihten günümüze kadar bu görevi aralıksız sürdürdü. 2009-2014 yılları İnegöl Kent Konseyi Kültür, Sanat, Tarih Turizm Grubu üyesidir.  05.12.2014 tarihinde İnegöl Belediye Meclis kararı uyarınca  “Tandoğan” ismi başkanlığını yaptığı kooperatif dükkanlarının bulunduğu sitede bir caddeye verildi. İnegöl’de hayatını sürdürmektedir.

AZİZ ARDIÇ TAN: Paravolley Sporcusu, cemiyet adamı. 1961 yılı İnegöl doğumludur. Aile; babanın işi gereği bir süre İstanbul’da yaşayınca çocukluğu İstanbul’da geçmiştir. İnegöl Şakir Lakşe ilkokulu, Bursa Devrim Ortaokulu mezunudur. 1980-2000 yılları ilçemizde radyo-televizyon tamirciliği, ressamlık, grafik ressamlığı gibi mesleklerle uğraş verdi.  Resimlerini dönem dönem İnegöl ve Bursa’da sergiler açarak sergiledi. Türkiye Sakatlar Derneği İnegöl Şubesi Başkan ve Yöneticiliği yaptı. Daha sonra İnegöl merkezli kendi derneklerini kurdular. 2009-2014 yılları İnegöl Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyesidir. Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nde Paravolley (Oturarak Voleybol) sporcusudur.  Stoper oynamaktadır. Türkiye Paravolley 1.Liginde sporcu olarak yer almaktadır. Muğla’da yaşamını sürdürdü.

FAHRİYE TAKSİM: Öğretim görevlisi, özel sektör yönetici. İnegöl Karalar Köyü doğumlu olup aile iş gereği Gebze’ye taşındı.  Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler mezunu olup lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünde yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi MBA İşletme Yüksek Lisans mezunudur. 2002 yılından itibaren Yapı Kredi Bankası çalışanıdır. Yapı Kredi Bankası Dış Ticaret ve Krediler Operasyonlarında YP Ödemeler Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nde Görünmeyen Kalemler Eğitimi, Kurum Kültürü Eğitimi vermektedir. 2014-2016 yılları İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak para ve bankacılık dersi verdi. 2015 yılından itibaren sosyal hayatta UNICEF Gönüllüsüdür.