Günlerdir evimizde çoluk çocuğumuzla otururken muhabbet sofrasında kaşık sallıyoruz.

Oturuyoruz derken boş duruyor değiliz. Bizi meşgul edecek ve bitmesini istemediğimiz bir sürü iş var. Okunacak onca kitap raflardan bize acınası gözlerle bakıyor.

Hazırlanacak bir okul dergisi bilgisayar ekranından göz kırpıyor. İzlenecek filmler izdiham oluşturmuş ekranların farklı bir yüzünde... Daha neler neler...

Alıştık sanki biraz evde kalıp spor yapmaya. Ekmek elden su gölden diyesimiz geliyor fakat diyemiyoruz.

Tabii bu arada evin reisi imam, eşi ve çocukları cemaat. Gövdeler Huzur'da, gönüller huzurlu... Hayatımızdaki olağanüstü değişiklikler yavaş yavaş yer ediniyor kendine. Tüm bireyselliğe rağmen toplum olarak birlik olmaya çalışıyoruz. Farklılıklar her zaman işin tuzu biberi.

Bu günlerde can sıkıntısını giderecek nasıl bir film izlesek diyoruz. Komedi mi, dram mı, tarihi film mi?

Düşünmeden uzak duramıyoruz. Sonra haberleri açıyoruz; ülkemizden ve dünyadan virüs rakamları, ekonomi, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor vb... Ardından coronavirüs hakkında bilim adamlarının, gazetecilerin konuştukları programlar. Kendimizi bir türlü men edemiyoruz bunlardan.

Bugün Sağlık Bakanı nasıl bir açıklama yapacak; test sayısı kaç, vaka sayısı kaç, ölenler veya kurtulanlar kaç kişi... Hep merak ettiğimiz şeyler oldu? Günlüğe tarih atar gibi ölü sayılarını hesaplıyoruz.

Yani aslında bizi anlatıyorum, farkındaysanız. İşte bu günlerin ilginç filmlerinden biri de sanırım 2020 yılının ilk altı ayı varlığından söz ettiren, gündemden düşmeyen "VİRÜS DEHŞETİ" isimli film olurdu. Yönetmen koltuğuna buyrun siz oturun.

Çekinmeyin buyrun buyrun... Acaba neresinden nasıl kurgularsınız bu filmin senaryosunu, bilemiyorum.

Herkesin gündeminde olduğu için vurgulamaya gerek yok Sadece parçaları bir araya getirip iki saat içine düzenlemeniz gerekiyor.

Tabii bu arada Coronavirüse yakalanmış bir hemşire ile yakışıklı doktorun arasındaki aşkı filmin belli sahnelerine yerleştiriyorsunuzdur. Aşk olmadan olmaz

Ayrıca konuyu genişçe ele alıp bir herkese bir pay ayırmalısınız ki reytingi yüksek olsun.

Mesela Devlet başkanından, en tepeden ele alabilirsiniz. sağlık bakanı Sayın Fahrettin Koca'nın coronavirüs ile alakalı açıklamasını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yaparken, olabilecek her türlü çalışmaları o anlattıkça görüntülerle parça parça ekrana verebilirsiniz.

Virüs hakkındaki tüm gerçek bilgileri Sağlık Kurulundaki bilim adamlarının açıklamalarından derleyebilirsiniz. Toplumdaki her kesimin kendi konumundan olaylara değişik açılardan baktığını senaryoya kaydedebilirsiniz.

Haaa bir çatışma da olmalı aşk olduğu gibi... Tartışma için bazı tuzu kuruların sokağa çıkma yasağının ilan edilmesini talep ettiklerini, diğerlerinin buna karşı çıkıp alınan ciddi tedbirlerle buna gerek kalmayacağını ve ekonomik faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini söylettirisiniz. (DEVAM EDECEK)