Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Bursa'nın gıda ve restoran sektörünün tanınmış isimlerinden Köfteci Yusuf, sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak kendi elektrik ihtiyacını karşılayacak bir rüzgar santrali inşa etme kararı aldı. Toplam 95 milyon TL yatırım bedeliyle 6,5 MW kurulu güce sahip rüzgar türbini, şirketin enerji tüketimini karşılamak üzere tasarlanıyor.

Yatırımın, şirketin Balıkesir'in Susurluk ilçesi Asmalıdere Mahallesi'nde bulunan Tosunalanı mevkiindeki yaklaşık 33 bin metrekarelik alana yapılacağı belirtildi. Rüzgar türbininin yıllık yaklaşık 25 milyon kWh elektrik üreteceği öngörülüyor. Üretilen elektrik, "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” Madde 5 – (1) h kapsamında şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşacak şekilde planlanıyor.

Köfteci Yusuf'un bu adımı, restoran sektöründe sürdürülebilirlik ve yeşil enerji kullanımına yönelik artan global trendlere uyum sağlama çabasının bir parçası olarak görülüyor. Ayrıca, bu proje, enerji maliyetlerini düşürme ve enerji güvenliğini artırma hedeflerine de hizmet ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi