Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

 Sadece biz değil bütün anket firmaları kazanacağımızı söylüyordu.Kentli seçmen '%51 Kılıçdaroğlu, %49 Erdoğan' dedi. Kentlerde, şehirlerde yaşayan seçmenin oyunu biz aldık. Biz, Muharrem İnce'nin aday olduğu seçimde bırakın sandık görevlisi koymayı, Şanlıurfa'nın ilçelerine girememiştik bile. Biz sıfır oy çıkan yerlere milletvekili arkadaşlarımızı gönderdik, darp edildi. Darp edilen milletvekili 'bu ülkeye demokrasi gelsin' diyordu, darbedenin ayağında ayakkabı yoktu. Geçen seçimlerde 10 bine yakın görevlimiz sandığa gitmedi.

Deprem bölgesine ilk giden benim ama sonuçta halk orayı tercih etti. ‘Vay sen niye buraya oy verdin’ deme hakkım yok. Kendimizi sorgulamalıyız.

Kırsaldaki insan neden ekonomik yıkımdan etkilenmedi; çok basit, ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak para.

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek. Herkes değişecek. Kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP’de kişiler önemli değil.

Bu parti sıradan bir kişiyi, Muharrem İnce'yi genel başkan seçmez.

CHP sıradan bir parti değil. CHP, kökleri Kuvâ-yi Milliye'ye uzanan bir partidir. En zor sınavları verenler CHP Genel Başkanları'dır ve asla geri adım atmamışlardır.

SEÇİM NEDEN KAYBEDİLDİ?

Biz nerede kaybettik?' bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik. CHP kırsalda yeteri kadar etki gösteremedi. 3 milyonluk fark, 1-2-3 tane sandık kurulan yerlerde oluştu. Buralara daha fazla gidilebilirdi. Kentlerde oturanların tamamı demokrasiden yana oy kullanmış. Ortaya çıkan tablonun ağır yenilgi olarak görülmesini doğru bulmam.

Editör: Fırat Çelik