İş yaşamında pek çok farklı duygu bir arada yaşanabilirken, özellikle aşırı stresin bu dengeyi bozabileceği ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. İş yerinde yaşanan stresin ardından ortaya çıkabilecek kalp sağlığı sorunlarına dikkat çeken araştırmalar, sağlığın her şeyden önemli olduğunu hatırlatıyor.

Zeynep isminin anlamı nedir? Hangi isimler Zeynep isminin yanına yakışır? Zeynep isminin anlamı nedir? Hangi isimler Zeynep isminin yanına yakışır?

İşyerindeki Stresin kalp sağlığı üzerindeki riskleri

Çalışanlar arasında iş ve sosyal hayat dengesini kurmanın zorluğu göz önüne alındığında, işyerindeki dönemsel sıkıntıların aşırı stresi tetikleyebildiği belirtiliyor. Stresin kalp ve damar hastalıklarını olumsuz etkileyen önemli bir faktör olduğu konusunda yapılan araştırmalarda ise dikkat çekici bulgular ortaya çıkıyor.

ABD'de Harvard ve Penn State üniversitelerinde gerçekleştirilen araştırmalar, 45 yaşın üzerindeki bireylerin işyerinde maruz kaldıkları stresin kalp hastalıkları riskini artırdığını gösterdi. 12 ay süren incelemelerde, kalp spazmı geçirip işlerini bırakan kişilerin sayısının yüksek olduğu ve bu durumdaki bireylerin büyük oranda stres yaşadığı tespit edildi.

Bu veriler, işyerindeki stresin sadece günlük yaşamı değil, aynı zamanda kalp sağlığını da etkileyebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, sağlığın korunması için işyerlerinde stresle başa çıkma yöntemlerine ve çalışanların duygusal sağlıklarını korumaya yönelik desteklere önem verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57