1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

İstanbul'da gerçekleşen rüşvet operasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı itfaiye teşkilatında görevli 4 itfaiye eri ve bir sağlık teknisyeni, iş yeri açma ruhsatı almak isteyen vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet talep etmiş.

İstanbul İtfaiye Rüşvet Operasyonu: 4 Tutuklama, 14 Şüpheli Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ifadesi alınan 3'ü İBB'ye bağlı itfaiye teşkilatı çalışanı ve biri emekli 4 itfaiye eri tutuklandı. Diğer 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun merkezinde, vatandaşlardan alınan rüşvetin karşılığında iş yerlerine ruhsat verilmediği, ayrıca rüşvet veren kişilerin dosyalarının imzalandığı, vermeyenlerin ise işlerinin usule uygun olsa dahi aksatıldığı tespiti bulunuyor. İBB'ye bağlı itfaiye teşkilatındaki 4 itfaiye eri ve bir sağlık teknisyeninin de aralarında bulunduğu şüphelilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Şüphelilerin, iş yeri açma ruhsatı talep eden girişimcilerden rüşvet aldıkları iddiaları üzerine başlatılan operasyon, adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Olayın yargı süreci ve detayları, ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

Editör: İHSAN KURAN