Devlet Bakanı Şahin'den Heyecanlandıran Nüfus Sayımı Açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Konya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yıl sonunda gerçekleştirilmesi planlanan nüfus sayımının detaylarını paylaştı. Şahin, "Bu konuda yasal bir düzenlemeye ihtiyaç vardı. Bununla ilgili görevli Devlet Bakanı Beşir Atalay, hazırladığı kanun tasarısını TBMM'ye gönderdi" dedi ve ekledi: "Biraz ödenek gerekiyor. Önümüzdeki hafta bu yasa tasarısı Meclis'te görüşülecek" şeklinde konuştu.

Genc Gazete İnegol Nufus Inegol Ekonomi (1)

İnegöl Belediyesi'nin Sevinci

Her 10 yılda bir yapılan nüfus sayımının bu sefer 4 yıl öncesinde yapılması kararı, İnegöl Belediyesi'ni özellikle sevindirdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün mevcut ve artan nüfusunun İller Bankası'ndan aldıkları pay üzerinde önemli bir etki yaratacağını belirtti.

Futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı Futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı

Genc Gazeteinegol Belediye Alinur Aktas

Başkan Aktaş, "Bizim yaptığımız araştırmalar ilçenin merkez nüfusunun en az 150 bin civarında olduğudur. 2000 yılında ki sayımda ilçemizde ki yüzlerce vatandaşımız doğduğu şehirlere giderek sayımını orada yaptırdı. Bu insanlarımızın sayımını ekmeğini kazandığı, suyunu içtiği İnegöl’de yaptırması dahilinde ortaya önemli bir rakam çıkacak. Bununla birlikte 5 yılda artan nüfus ve 2  mega köyün İnegöl’e bağlanması ile birlikte 45-50 bin civarında bir artış söz konusu olacak. Böylelikle belediyemizin iller bankasından aldığı payda en az yüzde 40 artmış olacak. Buda ilçeye yapılacak hizmetlerin yüzde 40 artması demek. Biz alınan karardan oldukça sevinçliyiz. Umarım bir aksilik olmaz ve denildiği gibi sayım gerçekleşir” diye konuştu.

Genc Gazete İnegol Egi̇ti̇m Ekonomi̇

İnegöl'ün Gelecek Projeksiyonları ve Ekonomik Beklentiler

Belediye, 2000 yılında yapılan nüfus sayımına dayanarak İller Bankası’ndan aylık olarak 6-9 milyon YTL arası gelir elde ediyor. Yeni nüfus sayımıyla birlikte, belediyeye yıllık ek olarak beklenen 4 milyon YTL'nin üzerine çıkabileceği ve hükümetin kişi başı gelir rakamlarını artırması durumunda bu rakamın daha da yükselebileceği öngörülüyor.

Genc Gazete Inegol Egitim Baskan Aktas

Nüfus sayımı, bilgisayar ortamında yapılacak sayısal etkinliklere geçişin de başlangıcı olacak ve belediyelerin aldığı ödenekler bu sayımla birlikte yeniden şekillenecek.

İnegöl Belediyesi, nüfus artışı ve buna bağlı olarak artacak olan gelirleri ile ilçedeki hizmet ve altyapı projelerini genişletmeyi planlıyor.

Inegol Eski Fotolar Basin Gazete (10)

ARŞİVDEN HABER: Haberimiz arşivden. Haber tarihi 17 Nisan 2006. 18 yıl geçti. Sizce bugün İnegöl ekonomik olarak hak ettiği yerde mi? İnegöl hak ettiği hizmetleri alıyor mu?  İnegöl il olmadıkça hak ettiği hizmetleri alacak gibi gözükmüyor. Siz ne dersiniz?

Kaynak: Genç Gazete arşiv