Kapılar Kapandı, Hayaller Yıkıldı

Bursa İnegöl'de gerçekleştirilen YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne bir dakika ile geç kalan öğrenciler, sınav merkezine alınmadı. Saat 10.00'da kapıların kapanmasının ardından sınav merkezine gelen öğrenciler, bir yıllarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar.

Genc Gazete Inegol Sinav Gec Kalanlar Yks (1)-1

Bir Dakikanın Bedeli: Bir Yıl

Yenişehir'den ailesiyle birlikte İnegöl'deki Küçükçalık Anadolu Lisesi'ne sınava girmek için gelen Nisa Burhan, birkaç dakika geç kaldığı için sınava alınmadı. Ailesi bu duruma tepki gösterirken, sınav merkezine gelen diğer veliler de yetkililere öğrenciyi sınava almaları için baskı yaptı. Geç kaldığı için sınava alınmayan Nisa ise, annesiyle birlikte gözyaşları döktü.

Genc Gazete Inegol Sinav Gec Kalanlar Yks (2)

Kimlik Krizi

Kimliğini sınava gelirken düşüren bir başka öğrenci ise sınav merkezine alındıktan sonra kimliğini ibraz edemediği için sınavdan çıkarıldı. Nüfus Müdürlüğü'ne giden öğrencinin babası, kimlik sahibinin parmak izi olmadığı için yeni kimliğini çıkaramadan geri döndü. Sınav sorumluları, kimliğini ibraz edemeyen öğrenciyi okuldan çıkardı.

Genc Gazete Inegol Sinav Gec Kalanlar Yks (3)

“Geç kalmanın bedeli ağır oldu. Sınav merkezine alınmayan öğrenciler, bir yıl daha beklemek zorunda kalacaklar.”

Genc Gazete Inegol Sinav Gec Kalanlar Yks (5)

Bu olay, sınavlara zamanında gelmenin ve gerekli belgelerin eksiksiz olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan bu üzücü olaylar, öğrencilerin ve ailelerinin moralini bozarken, yetkililerin bu konuda daha esnek olabileceği yönünde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yks Gec Kalan Sanliurfa

Anne kız birlikte hüngür hüngür ağladılar

Benzer bir olay da Şanlıurfa'da yaşandı.Saat 10.15’te başlayan sınava, kapıların kapanmasından 5 dakika sonra 10.05’te gelen bir öğrenci içeri alınmayınca, okul kapısında kendisini yere atan anne gözyaşlarına boğuldu. Okul kapısında hüngür hüngür ağlayan anne ve kızı, çevredeki vatandaşlar teskin etti. Birbirlerine sarılan anne ve kızı daha sonra gözyaşlarıyla okuldan ayrıldı.

Kaynak: İHA