Bir Cenaze Töreninden Başlayan Yolculuk

Çankırı'da yaşayan Okan Sütcüoğlu, 2018 yılında Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yorulmaz'ın cenaze törenine katıldı. Bu törenden derin bir şekilde etkilenen Sütcüoğlu, minnet borcunu ödemek amacıyla Çankırı'daki şehit mezarlarını ziyaret etmeye başladı.

Genc Gazete Sehit Mezarlari Ziyaret (2)

81 İlde 8 Bin Şehit Mezarı Ziyareti

Okan Sütcüoğlu, sadece Çankırı ile sınırlı kalmayarak Türkiye’nin dört bir yanındaki şehit mezarlarını ziyaret etmeye karar verdi. 6 yıl boyunca 81 ilde 8 bin civarı şehit mezarını ziyaret eden Sütcüoğlu, şehit aileleri ile de sık sık görüştü.

Genc Gazete Sehit Mezarlari Ziyaret (3)

“Yaklaşık 6 yıl önce şehit düşen şehit Mustafa Yorulmaz'ın cenaze töreninden çok etkilendim ve şehitlerimize karşı minnet borcum ortaya çıktı. Önce Çankırı olmak üzere birçok ilde şehitlere ziyaret gerçekleştirdim. Şu anda kendi tuttuğum kayıtlar ile 81 ilde 8 bin civarı şehit ziyareti gerçekleştirdim. Bundan sonra da şehitlerimizi ziyaret etmeye devam edeceğim. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, bizler için canlarından vazgeçen yiğitlerimizi ve gazilerimizi unutmamamız lazım. Ülkemizin 81 ilinde de sürekli görüştüğümüz şehit aileleri var. İnşallah bu sene Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olacağım. İnşallah ortak acıları beraber kaldırmaya çalışacağız.”

Genc Gazete Sehit Mezarlari Ziyaret (4)

Şehit Ailelerine Destek

Okan Sütcüoğlu, sadece mezar ziyaretleriyle kalmayıp, şehit aileleriyle de iletişimde kalarak onların yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyor. Bu süreçte birçok aile ile duygusal bağlar kuran Sütcüoğlu, onların acılarını paylaşarak destek olmaya devam ediyor.

Genc Gazete Sehit Mezarlari Ziyaret (7)

Kaynak: İHA