İnegöl’de Tefeci Çetenin Düşüşü: Şaşırtan detaylarla büyük operasyon

AW040768_02 (1)

450 Jandarma, 4 İlde Eş Zamanlı Operasyon!

Çetenin Büyük Ağı Ortaya Çıktı

8 ay süren takip sonucunda, Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da eş zamanlı operasyonla çete lideri Nazi T. başta olmak üzere 35 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin kullanımındaki araçlardan, evlerine kadar birçok bölgede büyük miktarda maddi değer, silah ve belgeler ele geçirildi.

AW040768_01 (1)

İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı? İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı?
"Operasyon neticesinde çete lideri Nazi T. ile yardımcılığını yapan oğlu Erkan T. ile yeğenleri M.T., A.T. ve E.K.'nın da aralarında olduğu 35 şahıs gözaltına alındı."

AW040768_05 (1)

Şaşırtan Detay: 2 Milyon Lira Çamaşır Makinesinden!

Operasyon sırasında çetenin gizlediği paraların çamaşır makinesinden çıkması şaşkınlık yarattı. İnegöl'deki bir evde gerçekleşen baskında, buruşturulmuş 2 milyon lira çamaşır makinesinden ele geçirildi.

AW040768_03

Sadece Tefecilik mi? Spor Kulübüne de Sponsor!

Çetenin yalnızca tefecilik ve suç işlemeyle kalmadığı, İnegöl'deki bir spor kulübüne sponsor olduğu ve belediye ihalelerine müdahale ettiği de belirlendi. İnegöl Belediye Başkanı'nın ihaleyi çete üyelerine vermemesi, çetenin etkinliğini gözler önüne serdi.

AW040768_06

"Göz boyamak için sponsorluk anlaşmaları bile yapan çetenin belediye ihalelerine de fesat karıştırıp kendi adamlarından başkasını baskıyla ihaleye sokmadığı sırf bu yüzden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın 2 ayrı ihaleyi iptal edip çete üyelerine vermediği öğrenildi."

AW040768_04

Jandarmadan Olağanüstü Güvenlik

35 çete üyesi, geniş güvenlik önlemleriyle İnegöl Adliyesine getirildi. Zırhlı araçlardan inen çete üyelerinin basın mensuplarına tepkisi ve jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

JÖH ve Robokop kıyafetli jandarmalar tarafından araçlardan indirilen çete üyeleri adliye girişinde görüntü alan basın mensuplarına "çok güzel reklam yaptınız bizi" dedi. Bir çete üyesi ise ayağındaki ayakkabısını basın mensuplarına fırlattı.

Editör: Umut Gökdaş