31 Mart yerel seçimlerinin ardından, İnegöl Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 7 meclis üyesi ile temsil edilecek. Bu gelişme, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminin Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçmesine rağmen, mecliste çoğunluğun Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) olması dengesini koruyor.

Bursa Büyükşehir Meclisi'nde, belediye başkanları dışında, AK Parti 46, CHP 34, İYİ Parti 4, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3 ve Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) 1 olmak üzere toplam meclis üyeliği dağılımı bulunuyor. Ayrıca, Bursa'nın çeşitli ilçelerinden belediye başkanları da doğal meclis üyesi olarak mecliste yer alıyor.

İnegöl'de belediye başkanlığını kazanan Alper Taban, doğal meclis üyesi olarak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yer alacak. AK Parti'den İnegöl'de 24 meclis üyesi çıkarılmasının ardından, listenin ilk altısında yer alan isimler ve kontenjan listesinin birinci sırasında yer alan Mehmet Akif Kılıç, İnegöl'ü temsil edecek.

Uludağ'da Mayıs ayında kar sürprizi Uludağ'da Mayıs ayında kar sürprizi

İnegöl'den Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne seçilen 7 isim arasında, Cumhur İttifakı listesinden dolayı 2 MHP'li üye de yer alıyor. Yücel Erim ve Murat Tunç Bircan, MHP kontenjanından mecliste İnegöl'ü temsil edecek isimler olarak dikkat çekiyor.

Eğer meclis üyelerinden biri istifa ederse veya meclis üyeliği düşerse, yedek sıradaki isim, Saadet Partisi'nden Fikret Bayram, meclis üyeliğine geçecek.

Kaynak: İhsan Kuran