2024 İkinci Ara Tatil Tarihleri Açıklandı: Nisan'da Okullar Tatil!

Öğrenciler ve veliler için en merak edilen konulardan biri de ikinci ara tatilin ne zaman olacağıydı. MEB'in açıklamasıyla birlikte bu merak son buldu. İşte, 2024 yılı ikinci ara tatilinin detayları...

Milli Eğitim Bakanı'ndan Flaş Açıklama

Ara Tatil Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ikinci ara tatil tarihleri kesinleşti. 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında öğrenciler, derslerden bir mola vererek tatilin tadını çıkaracak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Ara Tatil Kararı

Bayram ve Ara Tatil birlikte

Bu yılki ara tatilin Ramazan Bayramı ile aynı döneme denk gelmesi, "Ara tatil iptal mi olacak?" sorularını beraberinde getirdi. Ancak Bakan Tekin bu konudaki endişeleri giderdi:

"Ara tatillerin kaldırılması gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu."

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Belirlenecek

Ara Tatilin Önemi ve Geleceği

Milli Eğitim Bakanı, ara tatillerin önemine değinerek, eğitimde esnekliğin ve öğrencilerin dinlenme hakkının korunacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin farklı iklim koşullarına sahip olmasından dolayı ara tatil tarihlerinin bölgesel koşullara göre düzenlenebileceğini de ekledi.

Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Açıklama Geldi

İşte öğrenci ve veliler için önemli takvim:

İkinci Ara Tatil: 8-12 Nisan 2024'te  olacak.

Yaz Tatili: Eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR