Hopa'da meydana gelen ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası ortaya çıkan tabloya İnegöl'de yaşayan Şavşatlılar duyarsız kalmadı.

Selden zarar gören Hopa halkının acılarını hafifletmek için Şavşatlılar Derneği seferber oldu. İnegöl Belediyesinin destekleriyle başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri Hopa'ya ulaştırılmak üzere Cumartesi günü yola çıktı.

İHTİYACA YÖNELİK

Derneğin Başkan Yardımcısı İlker Tokdemir, 2 hafta Artvin'in Hopa ilçesinde sel felaketi yaşandığını ifade ederek;

"Yaklaşık 500 ev selde zarar gördü. Selden dolayı evlerin içerisi çamur doldu. Hopa Belediye Başkanıyla yapmış olduğumuz görüşme neticesinde oradaki ihtiyaç malzemelerin tespitini yaptık. Buradan yapacağımız yardımın gerçek ihtiyaca yönelik olmasını istedik."

"Orada acil ihtiyaç olarak çekyat, halı, temizlik malzemesi, battaniye, yorgan gibi ürünlere ihtiyaç olduğu söylendi. Bizde aldığımız ihtiyaçlara göre yardım çalışmamızı bu malzemelerin teminine yönelik yaptık. Bize destek veren İnegöl Belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

90 BİN TL'LİK YARDIM

İhtiyaca göre yardımların devam edeceğini de belirten Tokdemir, Hopa'ya 90 bin TL'lik yardım gönderdiklerini söyledi.

HEMŞERİLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Yardımlarından dolayı Şavşatlılar Derneğine teşekkür eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"2 hafta önce Hopa'da büyük bir afat oldu. İnegöl Şavşatlılar Derneği bu konuda büyük duyarlılık gösterdi. Dernekteki görevliler oradaki yetkililerle irtibata geçerek ihtiyaç olan konularla alakalı yardım kampanyası düzenlediler.

Bugün yardım TIR'ı Hopa'ya gitmek üzere yola çıkıyor. Ben emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

"Hopa'da yaşanan felaket hepimizin başına gelebilir. Gösterdiğimiz bu duyarlılık rabbimin nezdinde büyük bir hüsnü kabul görecektir. Olan olmayana veriyor. İnancımızın gereği bu zaten. İnsanımızın başına gelmiş bir felakete karşı gösterilmiş büyük bir duyarlılıktır. İnegöl'deki Şavşatlılar orada mağdur olan hemşerilerine sahip çıktılar" dedi.

Konuşmaların ardından yardımlar TIR'a yüklendi. Başkan Aktaş'ta yardımların TIR'a yüklenmesine yardım etti.

İnegöl'de yaşayan Şavşatlılar ile hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar daha sonra felaket bölgesine gönderildi

Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi