TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun sekizinci haftasında deplasmanda 1 puanlı Ergene Velimeşe Spor'a sürpriz bir şekilde 2-1 yenildi.

Tekirdağ Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu'ndaki karşılaşmayı Ali Yılmaz, Mustafa Onur Özgenç ve Nezihi Aytar hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemi ise Deniz Kükrek idi.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı Diyarbekir Spor A.Ş. maçını kazanıp grubunda 9. sıraya kadar yükselen ve ilk 5'teki hedefine biraz daha yaklaşan temsilcimiz İnegölspor, gruptaki sıralamasının üzerine çıkabilmek için puan veya puanlarla dönme hesapları yaparak gittiği Ergene Velimeşe Spor deplasmanından beklenmedik bir yenilgiyle ayrılarak 3 basamak geriledi.

Rakip Ergene Velimeşe Spor bu haftaya gelinceye kadar sadece ilk haftada Sarıyer deplasmanında 1-1 kalarak 1 puan alabilmiş; içeride ve dışarıdaki diğer tüm maçları kaybetmişti. Bu durumdaki bir takıma yenilmekle adeta 3 puanı ikram ederek hayat vermiş olduk.

Maça İnegölspor'un vuruşuyla başlandı.Maçın ilk dakikalarından itibaren rakipten daha fazla topla oynayan temsilcimiz İnegölspor bizde maçın kazananı olacağı umudunu arttırdı. Fakat rakip Ergene Velimeşe Spor 28. dakikadaki daha ilk önemli atağında Burhan Arman'ın golüyle öne geçti. Hemen 3 dakika sonra temsilcimizin kazandığı penaltıyı Ömer Faruk Ermeç kötü bir vuruşla topu kalenin üzerinden avuta atarak kaçırdı. Bu penaltı maçın kırılma anıydı. Kaçmasaydı 39. dakikadaki İbrahim Sürgülü' nün golü ile de 2-1 öne geçmiş ve maçı daha ilk yarıda koparmış olacaktık. Fakat olmadı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıya da temsilcimiz iyi başlamasına rağmen özellikle 58.dakikada Ömer Faruk Ermeç ve 70.dakikada Hakkı İsmet Şimşek ile yakalanan fırsatlar değerlendirilemedi. 71.dakikada ise sağ bekte oynayan oyuncumuz Kaptan Türker Toptaş'ın boşalttığı alanda bomboş durumdaki, 2015-2016 sezonundan beri değişik takımlarda, son olarak da Ergene Velimeşe Spor'da kiralık olarak oynayan Yakup Alkan Ergene Velimeşe Spor'un galibiyet golünü attı.90+2'de ise son haftalarda çıkış yakalayan oyuncumuz Bahadır Taşdelen'in ceza sahası içindeki vuruşu beraberliği getirmedi ve maç da Ergene Velimeşe Spor'un 2-1 galibiyetiyle tamamlandı.

Rakipten çok topla daha fazla oynayan temsilcimiz İnegölspor olduğundan bu yenilgi beklenmedik bir yenilgi oldu. Maç içerisinde rakibi durdurup oyun yapıyoruz fakat ileride bir türlü son vuruşları yapamıyoruz. Bu maçta da olduğu gibi gol atamayıp gol yediğimizde rakip oyunu çirkinleştiriyor, yere yatıyor, vakit çalıyor. Bizim aslında durumu buraya getirmememiz gerekiyor. Eğer ilk 5, yani play-off iddiamız varsa böyle takımlardan 3 puanı almamız gerekiyor. İşin kötü tarafı kalemize 3 defa gelip 2'sini gole çeviren böyle takımları yenemezsek, ilk 5 hedefi olan takımları nasıl yeneceğiz? Ayrıca ligde şimdiye kadar 13 gol atıp 12 gol yemişiz. Bu durum defansımızda problem olduğunu gösteriyor, yani çok basit goller yiyoruz.

Sonuç olarak üst sıralardan henüz çok kopmamış olsak da bu sonuçlarla hedefe varmak zor olacak. Artık bir istikrar yakalayarak seri galibiyetler almamız gerekiyor. Yoksa bu sonuçlarla 2 ileri 1 geri derken sezonu orta sıralarda tamamlarız. Bu yenilgiden herkesin dersler çıkarıp önümüzdeki Cumartesi günü sahamızda oynayacağımız Sakarya Spor A.Ş. maçı ile birlikte bir çıkış yakalamalıyız.

Önümüzdeki hafta Sakarya Spor A.Ş. maçında buluşmak ve galibiyetimizi yazmak dileklerimle...