Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Hamas ile İsrail arasındaki esir takası konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Al Sani, iki taraf arasında kalan son lojistik zorluklara değinerek, anlaşmanın yakın olduğuna işaret etti.

GAZZE FİLİSTİN 20 (1)

AB ile Katar'dan Ortak Açıklama: Gazze'deki Durum Ele Alındı

Gazze Şeridi İçin İnsani Çağrı

Al Sani ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'deki durumu ve insani koşulları ele aldılar. Al Sani, Gazze Şeridi'nde yaşananların, uluslararası topluma yönelik ciddi çağrılar içerdiğini vurguladı.

Batı Şeria’da Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailli, bubi tuzağına yakalandı Batı Şeria’da Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailli, bubi tuzağına yakalandı

GAZZE FİLİSTİN 20 (2)

Esir Takasında Son Adımlar

Katar Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının yakın zamanda gerçekleşebileceğine dair umut verici açıklamalarda bulundu, ancak henüz aşılmamış küçük zorluklardan bahsetti.

Gazze Ablukasına Uluslararası Tepki

"Gazze'ye yönelik abluka kırılmalı ve İsrail, uluslararası hukuka uygun hareket etmeli." - Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani

Katar Başbakanı, Gazze ablukasının kırılması ve İsrail'in BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması gerektiğini belirtti.

GAZZE FİLİSTİN 20 (3)

İsrail Saldırılarına Son Verilmesi Çağrısı

Al Sani, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması ve insani koridorlar açması için çağrıda bulundu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR