GEREKSİZ BİLGİLER:  Erkek bebeklerin giysileri niçin mavidir?

1-378

Aslında bu bir batıl inançtır. Erkek bebeklerin giysileri mavi olmalıdır anlayışı hurafelerden doğmuştur.

Eski çağlardan beri, şeytan ve cinlerin bebeklerin veya küçük çocukların odalarında dolaştıklarına, onların vücutlarına girmek için fırsat kolladıklarına dair yanlış bir inanç vardır.

Bu yanlış inancın bir devamı olarak şeytani güçlerin ve kötü cinlerin mavi renkten uzak durduklarına inanılır. Ve kötülükleri bebekten uzak tutmak için bebek mavi kıyafetlerle donatılır.

Bu batıl inanç ve hurafe hala Ortadoğu'da hayat bulmakta, şeytanı ve cinleri kovmak için, bazı evlerin kapıları maviye boyanmaktadır.

Hb79f0f9cab8d44008af7979650112948f

Cahiliyye döneminde ve eski çağlarda erkek bebeklerin önemi daha fazla olduğu için, şeytan ve cinler uzak durur, korkar gider diye, erkek bebeklerin ve küçük erkek çocukların giysilerinin mavi olması adet haline geldi. Kız çocukları önemsenmediği için ne renk giydirilse fark etmezdi.

İslam dini ile birlikte kız bebekler de "erkek bebekler kadar önem kazanınca", onların giysilerine de bir renk verilmesi ihtiyacı doğdu. Kız çocuklarının kıyafetleri için de çiçeklerin en güzeli olan gülün rengi, yani pembe renk tercih edilir oldu.

AYŞE BAYRAKTAR

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

61ZlbMNFRAL._AC_UF1000,1000_QL80_

Editör: AYHAN BAYRAKTAR