Londra'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına karşı bir araya geldi. Göstericiler, "Hemen şimdi ateşkes", "Ellerinizi Gazze'nin üzerinden çekin" ve "Gazze'yi kurtarın" gibi sloganlarla Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen yürüyüşte, 7 Ekim'de başlayan ve Ayrım gözetmeksizin çocuk, kadın, erkek 23 bin 843 Filistinliyi öldüren İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarına karşı tepki gösterildi.

İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları

Londra Belediyesi, yürüyüşe bazı sınırlamalar getirdi. Filistin destekçilerine, Parlamento Meydanı'na giden güzergahı takip etmeleri ve konuşmalarını yerel saatle 16.30'a kadar bitirmeleri talimatı verildi. Bin 700 MET Polisi yürüyüş boyunca güvenliği sağlamakla görevlendirildi ve göstericilerin Kensington'daki İsrail Büyükelçiliği çevresinde bulunmaları yasaklandı.

Göstericilerin taşıdığı pankartlardaki ifadeler nedeniyle 2 kişi gözaltına alındı. Londra'daki bu protesto, dünya genelinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı yapılan benzer eylemlerle birlikte, uluslararası toplumda Gazze'deki duruma karşı artan endişeyi yansıtmaktadır.

Editör: İHSAN KURAN