Yetmişli yıllar yağışlı bir gün, ilçe stadında bir gençler ligi maçı ikinci devre başlayacak, sporcular oyun alanına geliyorlar. Sporcunun birinin forması diğer sporcularınki gibi oldukça çamurlu, fakat şort, tozluk ve ayakkabılar tertemizdi. Yan hakem duruma bir anlam veremedi, merak da etti.

"Oğlum bu nasıl oldu, forma batmış şort ve tozluk tertemiz." Sporcu sesini çıkarmadı. Yan hakem devam etti "Şort ve tozluğu değiştirdin herhalde, bir şey var ama aklım ermedi." Sporcu yine sesini çıkarmadı maç başladı. Hakem şaşırmakta haklıydı, işin aslı da şöyleydi.

Futbolcumuzun ikizi vardır, hakemlere verilen 16 kişilik oyuncu listesinde birinin adı yer alır ama çoğunlukla bir devre biri, bir devre diğeri oynarlar. Bunu da yasal iki oyuncu değişikliği dışında ve devre arası soyunma odasında gizlice forma değişerek yaptıkları için hakemler tespit edemiyordu.

GEBE BALIK: İnegöl'de bir balıkçı dükkanının önünden geçerken bir köylüsünün sesini duydu. Tartışmalı bir durum gibi gözüküyordu. Köylüsü balıkçıya "Böyle esnaflık olmaz kaç kilometre yoldan geri geldim!" türünde laflar ediyordu.

Balıkçı da "Oluyor böyle şeyler, bizim de elimizde olan bir şey değil, ama madem istemiyorsunuz paranızı geri verelim" diyordu. Hadise şuydu aldığı balığın içinden başka küçük bir balık çıkınca kafası karışmış soluğu balıkçı da almıştı.

Balığın o küçük balığı yuttuğunu kabul etmiyor, kendisine gebe balık satıldığını düşünüyordu. Köylüsü de ikna edememişti. Balıkçı da anatomi dersi verecek durumda değildi, parayı iade etti.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

PROF.DR.MESUT KAÇAN: 1956 İnegöl doğumludur. 1973-74 İnegöl Lisesi, 1983 yılı ODTÜ-Kimya Bölümü mezunudur. 1987 yılında yüksek lisansını tamamladığı Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne öğretim Üyesi olarak girdi. Aynı fakültede 1993 yılında doktorasını tamamladı. Yardımcı Doçent Doktor oldu. Aynı üniversitede çalışmalarını sürdüren Kaçan 2007 yılında doçent doktor, 2014 yılında da profesör oldu. İdari olarak Arda Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini 2008-2013 yılları arasında yürüten Kaçan, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kitap : 12nci Ulusal Kimya Kongresi Bildiri Özetleri 07-11 Eylül 1998 Edirne Editör Mesut KAÇAN, İleri Organik Kimya Problemleri ve Mekanizmalı Çözümleri (2015)

Kaynakça : personel.trakya.edu.tr/mesutkacan.vby.pvntmko, www.güneskitabevi.com.TR/belge/1-16478/ileri-organik-kimya-problemleri-ve mekanizmalı-cozumler.html.2015

ÖMER KAHYAOĞLU: Cerrah Beldesi Belediye Başkanı, esnaf. 01.07.1952 tarihi Yugoslavya-Makedonya Debre doğumludur. Aile 1958 yılında Türkiye'ye İnegöl'e göç etti. İnegöl Cerrah Beldesi'ne yerleştiler ve hayvancılık yaparak hayatlarını sürdürdüler. 1986 yılına kadar çobanlık yaparak ailenin hayvanlarını Ege Bölgesi ve İnegöl arasında besledi. Refah Partisi Belde yöneticiliği ve başkanlığı görevinde bulunarak aktif siyasete başlayan Ömer Kahyaoğlu Ak Partinin kuruluşu sonrası Ak Parti'de politika yapmayı sürdürdü. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Ak Parti Cerrah Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2004-2009 yılları bu görevi yerine getirdi.

Kaynakça : 23.05.2017 tarihi aileden Durmuş Aydın aracılığı ile kendisi ile görüşüldü.