Evren, keşfedilmeyi bekleyen mucizelerle dolu bir yer. Bu mucizelerden biri de gökyüzünde süzülen, her biri ayrı bir hikayesi olan bulutsular. Farklı şekil, boyut ve renklerde olan bu gaz, toz ve yıldız kümeleri, gökyüzüne baktığımızda bizi büyülüyor.

60C9Fb9Bdfff6 Gencgazete

Evrendeki En Güzel Bulutsular:

  • Kartal Bulutsusu: Yılan takımyıldızında yer alan bu bulutsu, adeta kartal gibi görünen karanlık toz şeritleriyle dolu. Genç ve sıcak yıldızların aydınlattığı bu bulutsu, evrendeki en aktif yıldız oluşum bölgelerinden biri.

  • Avcı Bulutsusu: Avcı takımyıldızında bulunan bu bulutsu, çıplak gözle görülebilen en ünlü bulutsulardan. Kırmızı, mavi ve yeşil renkleriyle büyüleyen bulutsu, birçok genç ve masif yıldıza ev sahipliği yapıyor.

  • Yengeç Bulutsusu: 1054 yılında meydana gelen ve gökyüzünde görülen en parlak süpernova patlamalarından biri tarafından oluşturulan bu bulutsu, Toros takımyıldızında yer alıyor. Hala genişleyen gaz ve tozdan oluşan bir halkaya benzeyen bulutsu, evrenin dinamizmini gözler önüne seriyor.
  • Atbaşı Bulutsusu: Karanlık At takımyıldızında bulunan bu bulutsu, karanlık bir toz şekline sahip. Yakındaki yıldızlar tarafından aydınlatılan bulutsu, atın kafasına benziyor ve gökyüzündeki en gizemli manzaralardan biri.
  • Lagün Bulutsusu: Yay takımyıldızında bulunan bu bulutsu, büyük bir yıldız oluşum bölgesi. Kırmızı, pembe ve mavi renkleriyle dikkat çeken bulutsu, birçok genç ve masif yıldıza ev sahipliği yapıyor.

uzay evren (2)-2

Evreni Keşfetmeye Devam:

Bu listedeki bulutsular, evrendeki güzelliklerin sadece birer örneği. Karanlık bir gecede gökyüzüne baktığınızda, belki de yeni favori bulutsunuzu keşfedersiniz. Evren hakkında daha fazla şey öğrenmek ve bu muhteşem manzaralara tanık olmak için aşağıdaki kaynaklardan bazılarını inceleyebilirsiniz:

Kaynak: Haber Merkezi