Yükselen enflasyon rakamları iğneden ipliğe pek çok ürüne zam gelmesine neden olurken oluşan yeni rakamlar piyasada büyük bir bozuk para krizi yaşanmasına neden olmuştu.

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

Özellikle de fırın, dolmuş, büfe gibi bozuk para sirkülasyonunun çok olduğu yerlerde bozuk para krizi yaşanırken esnaf çareyi kendisi bulduğu yöntemlerde aramaya başlamıştı. Elazığ'da bozuk para sorununu çözemeyen bir esnaf camına yapıştırdığı duyuru ile 100 TL madeni 1 TL getiren kişilere 110 TL ödeme yapacağını duyurmuştu. Benzer bir uygulamada bu sefer bedava kararı açıklandı.

BOZUK PARA GETİRENE BEDAVA VERİLECEK!

İstanbul'un Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde yer alan bir fırın işletmecisi yaşadığı bozuk para sorununu çözemeyince çareyi ekmeği bedava vermekte buldu. "100 tane birlik getirene 1 ekmek bedava" kampanyası başlatan esnaf 25 senedir bu sektörde yer aldığını belirterek bozuk para ile ilgili çok kez sıkıntı yaşandığını, çözümü ise bu yöntemde bulduğunu dile getirdi.
Son dönemde gelen zamların etkisi ile pek çok üründe fiyatlar küsuratlı olarak belirlenirken bu da büyük bir bozuk para krizi yaşanmasına neden olmuştu. Vatandaşlar artık madeni 5 TL ve bozuk para 10 TL için kararın zorunlu olduğunu dile getirirken esnaf ise çarayi darphane önünde uzun kuyruklar oluşturmakta arıyor.

Editör: Fırat Çelik