Ramazan Bayramı tatili sonrasında Eskişehir'de oluşabilecek trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla Eskişehir Valiliği tarafından önemli bir karar alındı.

14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00 arasında kamyon, çekici ve tanker gibi büyük araçların şehre girişi yasaklandı. Bu önlem, özellikle tatil dönüşü yaşanabilecek yoğunlukları azaltmayı ve trafik akışını hızlandırmayı hedefliyor.

zorunlu trafik

Yasaklanan yollar ve alternatif rotalar

Eskişehir Valiliği'nin aldığı bu kararla, D-650 (Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar Karayolu), D-260 ve D-200 gibi kritik karayolları, büyük araçların girişine kapatıldı. Bu yolları kullanacak büyük araçların sürücüleri, valilik tarafından belirlenen park alanlarında bekletilecek.

"Çilek Abla" daha önce hiç çilek tatmamış çocukları çilekle buluşturdu "Çilek Abla" daha önce hiç çilek tatmamış çocukları çilekle buluşturdu

Denetimler artacak

Kentte trafik akışının düzenlenmesi için denetimler de artırılacak. Valilik, trafik yoğunluğunu azaltma ve güvenliği artırma amacıyla kent genelindeki önemli trafik noktalarında ekiplerin düzenli olarak denetim yapacağını açıkladı.

Eskişehir'de Yasak Bugün Başladı,Dikkat Valilik Duyurdu! (1)

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı tatili sonrası kentimizde beklenen trafik yoğunluğunu minimize etmek için bu yasağı uygulamaya aldık." denildi.

Kaynak: Eskişehir.net