Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu, Genel Müdür Cavit Erkılınç'ın önemli açıklamaları ile başladı. 

Genel Müdür Erkılınç'tan Önemli Mesajlar

Genel Müdür Erkılınç, toplantıda deprem bölgesine yapılan ziyaretler ve internet haber sitelerine yönelik destekler hakkında konuştu. Ayrıca, dijital dönüşüm süreçleri ve Basın İlan Kurumu'nun bu alandaki çabaları vurgulandı.

Deprem Bölgelerine Sürekli Destek

Erkılınç, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerindeki basın kuruluşlarına yönelik sürekli desteğin altını çizdi ve bu bölgelerdeki medya kuruluşlarının desteklenmeye devam edileceğini belirtti.

İnternet Haber Sitelerine Dönük Yeni Yaklaşımlar

Resmi ilan yayımlama hakkı kazanan internet haber sitelerine yönelik mevzuat değişiklikleri ve bu alandaki destekler üzerinde duruldu. Erkılınç, doğru ve iyi niyetli çalışan internet haber sitelerinin destekleneceğini vurguladı.

"Bu alanda oluşan bir istihdam var. Bu istihdamı korumanın; hatta sektör büyüdükçe artırmanın mücadelesini veriyoruz."

Dijital Dönüşüm ve Altyapı Çalışmaları

BİK'in dijital dönüşüm kapsamında yürüttüğü altyapı çalışmaları ve dijital ölçümleme sistemine dair detaylar paylaşıldı. Erkılınç, bu sürecin önemini ve zorluklarını anlattı.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

Toplantıda ayrıca Yönetim Kurulu'nun teklifleri, Başkanlık Divanı Heyeti seçimi ve ilgili raporların okunması gibi konular da ele alındı. Genel Kurulun ikinci oturumu 1 Aralık 2023 Cuma günü gerçekleşecek.

Editör: Fırat Çelik