2002 yılında bir grup deneyimli Elektrik-Elektronik Mühendisinin fikirlerine dayanılarak temelleri atılan, 2006 yılında da resmen kurulan teknoloji devi ROBO, ekonomik zorluklar nedeniyle Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Otomotiv ve birçok sektöre endüstriyel otomasyon hizmeti veren ROBO, mahkemeden konkordato talebinde bulundu.

Maxresdefault Gencgazete

Mahkeme, davacıların söz konusu hükümlere yada komiserin ihtarlarına aykırı davranışı halinde mahkemece borçlunun malları üzerinde tasarruf yetkisinin kaldırılabileceği veya 292. madde kapsamında mühletin kaldırılarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflasına karar verilebileceğine dikkat çekti.

ROBO'nun konkordato talebini değerlendiren mahkeme, firmaya üç ay süreyle geçici mühlet tanıdı. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın 9 Mayıs 2024 tarihi itibariyle konkordato kapsamında olduğunu bildirdi. Uzman isimler Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun, firmaya geçici konkordato komiseri olarak atandı.

Robo Otomasyon Gencgazete

Otomotiv robotik üretim hatlarında Türkiye’nin en büyük mühendislik firması olan ROBO, yerli otomobil Togg’un gövde üretim hattının robotik sistemlerini kurmuştu. Ayrıca ROBO, Osmangazi Köprüsü'nün portal sistemini, Arçelik ve BSH'nin üretim hatlarını kurdu.

Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan firma, Kocaeli'deki merkezinin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Romanya'da da faaliyet gösteriyor.

Togg Üretimi

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr