İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Belediyesi’nin ortalığında düzenlenen ‘Erzurum Gastronomi Günleri’, Kültür Park içerisinde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Bursa AK Parti Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, MHP İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram, Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak ve davetliler katıldı.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.37 (1) Gencgazete

YÖREMİZE AİT ÜRÜNLERİ İLÇE HALKIMIZ İLE BULUŞTURUYORUZ

Düzenlenen programda ilk olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, dönem dönem bu tür faaliyetlerimiz olmuştu. Şimdi de bunlardan biri olan yöresel çadır etkinliklerimizden birini gerçekleştiriyoruz. Şehrimize ve yöremize ait ürünleri siz değerli halkımıza tanıtmak için böyle bir çadır etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte emeği geçen başta Ömer Öksüz olmak üzere katılım sağlayan bütün üretici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmaya; İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.37 (2) Gencgazete

Erzurumluların İnegöl’e her zaman değer kattığını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban ise, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün ve dört gün boyunca günlerden Erzurum diyoruz. Ben Ali başkanıma teşekkür ediyorum. Burada güzel bir hazırlık yaptılar ve bu organizasyon neticesinde ‘Erzurum Günleri’ adı altında tanıtım gerçekleştirilecek. Bu faaliyetlerin içerisinde de çarşı ve yapılacak olan etkinliklerle bölgemize ait kültürel etkinlikler vatandaşlarımıza hissettirilecek. Şehrimiz gerçekten 81 ilden göç alan kıymetli bir bölge. Erzurumlu hemşerilerimizin de her birine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerek meclis üyelikleri sürecinde bizlere değer katan Erzurumlu büyüklerime kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüze her zaman değer katan, İnegöl’ümüze her zaman değerli kılan kıymetli Erzurumlulara teşekkür ediyorum. Programımızın da hayırlı olmasını diliyorum. Burada olmaya bizler de gayret edeceğiz. Bu vesile ile ben İnegöllü hemşerilerimizi buraya davet etmek istiyorum. Emeği geçen Ali başkanımızı ve ekibini kutluyorum” 

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.37 (3) Gencgazete

İNEGÖL’ÜMÜZE HER ANLAMDA KATTIKLARINDAN DOLAYI TÜM ERZURUMLULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bursa ve İnegöl’ün 81 ilden, Balkanlardan ve Kafkaslardan göç almış bir çiçek bahçesi olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, “Bursa ve İnegöl bir çiçek bahçesi gibi. Gerçekten 81 vilayetin her birinden buraya gelmiş, Kafkaslardan Balkanlardan gelmiş yıllar önce yerleşmiş, İnegöl’ümüzün kültürüne, İnegöl’ümüzün mutfağına, İnegöl’ümüzün geleneklerine sağlamış hemşerilerimiz buradalar. Hepsinin ayrı bir kokusu, ayrı bir lezzeti ve ayrı bir ezgisi var. İyi ki de gelmişler. Ama gerçekten Erzurumlu kardeşlerimizin Bursa’mıza, İnegöl’ümüze her anlamda kattıklarından dolayı tüm Erzurumlulara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.37 Gencgazete

Son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, bir dönem Erzurum’da görev yaptığını ifade etti. Erzurum insanının özelliklerinden de bahseden Arslan, programda emeği geçen Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak ve yönetimine teşekkür etti.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.38 Gencgazete

Whatsapp Image 2024 05 18 At 20.40.38 (1) Gencgazete

Kaynak: Haber Merkezi