2023 yılının en çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı 2023 yılının en çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı

Egzersiz Uzmanı Ecem Akgül, kısa sürede istenilen vücuda sahip olma arzusunun gerçekçi olmadığını ve bunun birçok faktöre bağlı olarak değişebileceğini belirtti. Akgül, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı kriterlere değindi.

Egzersiz uzmanı uyarıyor: 1 ayda...

Akgül, fit bir vücuda sahip olmanın sadece kilo vermek, az kiloda olmak veya kaslı olmak olmadığını vurgulayarak, "Fit olmak fiziksel olarak ne iş yaparsan yap, yaptığın işe uygun olmak demektir" dedi. Modern yaşamın getirdiği hareketsizlik sebebiyle egzersize olan talebin arttığını belirten Akgül, egzersizin genel sağlık için önemli olduğunu ancak herkesin sürecinin farklı olduğunu söyledi.

Egzersiz uzmanı uyarıyor: 1 ayda...

Akgül, hedefe ulaşmada etkili olan faktörleri sıralayarak, metabolizmanın kişiye özgü olduğunu, fiziksel uygunluk düzeyinin, sağlık durumunun, egzersiz alışkanlıklarının ve beslenme düzeninin de önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, egzersize başlamadan önce kişinin motivasyonu, uyku düzeni, yaşam tarzı, sosyal çevresi gibi faktörlerin de göz önüne alınması gerektiğini belirtti.

Akgül, egzersiz sürecinde kişisel hedef belirlemenin önemli olduğunu ancak "1 ayda istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz" gibi vaatlerin gerçekçi olmadığını ve her bireyin özel ve eşsiz olduğunu vurgulayarak, bireylerin bilinçli ve güncel araştırmalara dayalı olarak kişisel egzersiz uzmanlarına danışmalarını önerdi. Ayrıca, satış ve pazarlama alanında yapılan yanıltıcı ifadelerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.