İlköğretim birinci sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencilerinin eğitimlerine başlamasını nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk"e nezaket ziyaretinde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl eğitiminin son iki yılda yakalamış olduğu başarı ivmesinin son derece önemli olduğunu kaydettiler.

DOSYADAKİ KONULARIN TAKİBÇİSİ OLACAĞIM

Ziyarette ilk olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: "Türkiye"nin geleceğini oluşturacak temel yapıyı bugünden oluşturan milli eğitim camiasını bugün ziyaret ediyoruz. Bugün başlayan okul öncesi eğitim ve önümüzdeki hafta başlayacak yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitim camiasına başarılar diliyoruz. İnegöl"ün milli eğitim camiası Bursa"nın birçok ilçesinden daha kalabalık bir nüfusu bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle İnegöl"ün eğitimi ciddi yatırım yapılması gereken, hassas bir noktamızdır. Geçmiş dönemde birçok yatırımları AK Parti hükümeti olarak ilçemize kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte İnegöl eğitiminin eksiklerine yönelik bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda ele aldığımız konularla ilgili hazırlamış oldukları bir dosya var. Bu dosyada belirtilen konuların takibi ve temini noktasında bizde Ankara ve Bursa"dan gerekli desteği sağlama noktasında zaten çalışmaya başladık ve devamda edeceğiz. Son 8 yıldır yaptığımız çalışmaların neticesini son iki yıldır hakikaten görüyoruz. Gerçekten gece gündüz demeden çalışan bir kadromuz var. Bizde işin Ankara ayağında İnegöl"ümüzün öğretmen eksiklerini giderecek faaliyetlere hızla başladık. Eğitim camiasına çok büyük destekler veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş"a da teşekkür ediyorum."dedi.

YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise: "Bugünden itibaren 2011-2012 eğitim öğretim yılı başladı. Öncesinde yeni eğitim yılı hayırlı olsun. Başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Huzur ilköğretim okulunun geçen yıl aldığı başarı bizleri çok sevindirdi. İnanıyor ve ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da diğer okullarımızda bu şekilde önemli başarılar imza atacakladır. Ben milli eğitim müdürümüzün şahsında tüm milli eğitim camiasına işlerinde kolaylık diliyorum. Yeni dönem hayırlı olsun."diye konuştu.

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

EĞİTİMDEKİ BAŞARIMIZIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK

Ziyarette son olarak konuşan Mehmet Baştürk ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıfların eğitime başladıkları bir gün. İnşallah 19 Eylül"de tüm öğrencilerimiz okullarıyla kucaklaşacaklar. Bu anlamlı günde bizleri ziyaret etmeniz bizleri memnun etmiştir. İnegöl"de eğitim anlamında geçmiş yıllarda ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıldı. Başımız ne zaman dara düşse Alinur başkanımızı arayarak işlerimizi çözmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan böylede devam edecektir. İnegöl"de daha önceki yıllarda yapılan Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi ve ilköğretim okulları, iki yıldan beridir belli bir grafik çerçevesinde büyümeye ve yükselemeye başladı. Bursa ve Türkiye 1.leri çıkardık. İnanıyorum ki bu başarılar önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır."

Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin"e eğitim camiasının yaşadığı sıkıntılar, sistemdeki sıkıntılar ile camiasının eksik ve taleplerine ilişkin bir dosya iletti. Dosyayı teslim alan Şahin, özellikle Mesudiye ve Orhaniye mahallelerinde yapılması planlanan meslek liseleriyle ilgili elinden geleni yapacağını, çalışmaların olgunlaşması ile birlikte kamuoyuna bilgilendirme de bulunacağını kaydetti.