Bursa Erkek Lisesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi’nin moderatörlüğünde düzenlenen ve toplam 12 okulun katıldığı Liseler Arası Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik, öğrencilere yapay zeka, girişimcilik, fütürizm ve geleceğin meslekleri hakkında değerli bilgiler sunarken, öğrencilerin gerçek hayat deneyimlerinden öğrenmelerini sağladı.

Zirve, 11 okuldan gelen katılımcıları ve ev sahibi Bursa Erkek Lisesi’ni bir araya getirerek, öğrencilere alanında uzman konuşmacılar eşliğinde çeşitli konularda eğitimler sundu. Gün boyunca, yapay zeka ve geleceğin teknolojileri üzerine yoğunlaşan panel ve seminerler düzenlendi.

Zirvenin ikinci gününde ise öğrenciler, proje hazırlama yarışmasına katıldılar. 1883 yılında kurulan Bursa Erkek Lisesi’nde ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve alanında tek olan Bursa İl Eğitim Tarihi Müzesi ziyaret edildi. Öğrenciler, müzede Bursa'nın eğitim tarihine dair bilgiler edinerek okulun zengin tarihine tanıklık ettiler.

Whatsapp Image 2024 05 13 At 10.12.37

Yarışmada, Altın Nesil grubu, geri dönüşüm konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan “Özafagus” isimli projeleriyle büyük beğeni topladı. Bu proje ile kompost atıkları etkin bir şekilde değerlendirmeyi önerdiler ve bu yenilikçi yaklaşımlarıyla 12 okul arasından birinci olarak ödüle layık görüldüler. Etkinlik sonunda Bursa İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencileri başarılarından ötürü tebrik etti ve Altın Nesil ailesi olarak öğrencilere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Altın Nesil Okulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi moderatörlüğünde Bursa Erkek Lisesi'nde 11 katılımcı ve bir ev sahibi olmak üzere toplam 12 okulun katılımı ile düzenlenen Liseler Arası Girişimcilik Zirvesi etkinliğine katılan öğrenci grubumuz programın ilk günü yapay zeka ve geleceğin teknolojisi, öğrenciler için girişimcilik, fütürizm ve geleceğin meslekleri gibi konularda alanında deneyimli, gerçek hayat tecrübelerini aktaran konuşmacılardan eğitim aldılar. 1883 yılında kurulan Bursa Erkek Lisesi bünyesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve alanında tek olan Bursa İl Eğitim Tarihi Müzesini gezip okulun tarihi ve Bursa eğitim tarihi ile ilgili bilgiler aldılar. Programın ikinci gününde ise proje hazırlama yarışmasına katıldılar ve geri dönüşüm konusunda hazırladıkları Kompost Atıklar ile ilgili Özafagus isimli projeleri ile 12 okul arasından 1. oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamı için Altın Nesil ailesi olarak her zaman destek olmaya devam ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi