Ticaret Bakanlığı; internet alışverişlerine yönelik inceleme kararıyla birlikte, yeniden düzenleme yapmayı planlıyor.

E-Ticaret alışverişinde yeni dönem başlıyor

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret siteleri üzerinden satılan ürünleri inceleme yapılması için yeni bir düzenlemeye gidiyor. 

E-Ticaret alışverişinde yeni dönem başlıyor

Hazırlanan bu kapsamında kamu kuruluşları, internet üzerinden alışverişi yaparak ürün siparişlerini gizliden takip edecek ve inceleyecek. 

Denetim yapacak kuruluşlar, hatalı ürünle karşılaştığı zaman firmanın satışı yapmasını, içeriğe erişimini engelleyecek ve işletmeye idari para cezası kesilecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uygulamanın bütün ürünlerde geçerli olacağını söyledi. Bolat, "Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için, e-ticaret üzerinden satışa sunulan uygunsuz ürünlere karşı etkin önlemler almayı ve kurallara uyan işletmeleri korumayı öncelikli hedef olarak belirledik."

HIZLI GELİŞEN TEKNOLOJİYE, HIZLI DENETİM 

Bakan Bolat, denetim sisteminin teknolojik gelişmelere uygun şekilde yeniden güncelleneceğini ve ileriye doğru taşınacağını söyledi. 

Ayrıca, e-ticarette Ürün Güvenliği Projesi'nin en kısa sürede hayata geçirileceğini, yapay zeka destekli yazılımdan oluşturulacağının bilgisini verdi. Bu yazılımla birlikte, internet üzerinden satılan sahte ürünleri tespit etmeye yönelik yeni bir gelişme sağlanmış olacak.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57