14 Mayıs seçimlerini dakika dakika takip eden yabancı basın, bugün yayınladıkları haberlerde Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu yoklamalarını karşılayamadığını belirtirken, İngiliz yayın kuruluşu BBC ve AP haber ajansı avantajın Erdoğan'da olduğunu yazdı. Yaptığı skandal seçim kapağı ile günlerce konuşulan Economist ise geri adım atarak 'Erdoğan'ın partisi ve MHP liderliğindeki Cumhur İttifakı olarak bilinen blok, rahat bir çoğunluğu elinde tutmaya başaracak.' ifadelerini kullandı. 

13. Cumhurbaşkanı’nın kim olacağını belirleyecek seçim nefes nefese bir yarışa sahne oldu. Türkiye ile beraber dünyanın da gözü sandıktan gelen verilere çevrildi ancak kesin sonuç henüz belli olmadı. Türkiye'deki seçimleri dakika dakika takip eden dünya medyası, ikinci tura kalacağı düşünülen seçimler için dikkat çeken ifadeler kullandı. Bugün dış basında yer alan haberlerde Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu yoklamalarını karşılayamadığı ve Sinan Oğan'ın ikinci turda belirleyici bir rol oynayacağı öne sürüldü.

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

AFP:KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

AFP Haber ajansı Türkiye'nin en önemli seçiminin ikinci tura kalabileceğini belirttiği haberinde Erdoğan'ın gece yarısı alkışlar içerisinde halkın karşısına çıktığını ve "Önümüzdeki 5 yılda da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum." dediğini belirtti.

Editör: Fırat Çelik