Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen “Emeklilerin ve Emekçilerin Bütçe Hakkı Mitingi”ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında bütçe hakkının tarihsel önemine vurgu yapan Özel, “Bütçe hakkı, insanlığın en önemli kazanımlardan biridir. Bütçe hakkı öyle Meclis’te bir komisyon kurulmuş, bütçelerin orada konuşulduğu teknik bir mesele değildir. Bütçe Meclis’ten doğmaz, Meclis bütçe hakkından doğar” dedi.
Demokrasinin sadece seçimden ibaret olmadığını dile getiren Özel, “Demokrasi sadece beş yılda bir oy kullanıp çekilmek değildir. Demokrasi adil sandık ister, doğru bir seçim sistemi ister, ardından hakkaniyetle yönetilmeyi ve sürekli denetlenmeyi ister. ‘Oyu aldım, beş yıl ben bilirim’ anlayışına karşı söylüyoruz; Meclis meydandır, meydanlardır, sokaktır” ifadelerini kullandı.
Asgari ücret konusundaki önerilerini de hatırlatan Özel, “39 bin liralık asgari ücret teklifimizi, bunu verecek esnaf için 10 bin 500 liralık sosyal güvenlik prim desteği önerimizi ilan ettik. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ancak bugün emekliler ve emekçiler, geçmişte 8 çeyrek altınla başlayan bir gelir düzeninden, 1,5 çeyrek altınla geçinmeye çalışılan bir sefalet noktasına gelmiştir” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda birlik çağrısı yapan Özel, “Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. Biz nerede kaybettiysek oradan geri alacağız. Önümüze gelen ilk seçim sandığında; haktan, hukuktan, adaletten, emekliden ve emekçiden yana, hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için birlikte mücadele eden bir iktidarı hep birlikte kurmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.




