Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın doğal gaz desteği ödemeleri, soğuk kış günlerinde vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Aylık 312 TL'ye kadar olan bu destek ödemeleri için vatandaşlar, ne zaman ve nasıl başvuruda bulunabilecekler?

Doğal Gaz Desteği Ödemelerinin Ayrıntıları

3294 sayılı Kanun kapsamındaki veya dönemsel ihtiyaç sahibi olarak belirlenen hanelere yönelik bu destek, yılın son ve yeni yılın ilk üç ayını kapsayan 6 aylık bir sürede ödeniyor. Kesin bir tarih olmamakla birlikte, ödemelerin yakın zamanda yapılması bekleniyor.

E-Devlet üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasına giriş yaparak, kimlik doğrulaması yapan vatandaşlar başvurularını iletebilirler. Hak sahibi olanlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilir.

Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti... Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti...

Doğal Gaz Desteği İçin Başvuru Şartları

Bu destek programından yararlanmak için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuruda bulunması, doğalgaz arzı sağlanan bir ilçe veya beldede ikamet etmesi ve resmi ikamet adresine ait bir doğalgaz aboneliğine sahip olması gerekiyor.

"Kış mevsiminin soğuk günlerinde vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz desteği ödemeleri, ihtiyaç sahiplerine büyük bir rahatlama sağlayacak." - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Editör: Fırat Çelik