Deprem bölgesine kefen isteniyor

Çoğunluğu İnegöllü gönüllü öğretmenlerden oluşan Vefa grubu, MODEF fuar alanı ve Belediye Spor salonlarında yardım seferberliğine devam ediyor. İnegöl’deki bu yardım toplama merkezlerinden en acı fotoğraflardan biri paylaşıldı. @ Özgür Yıldırım

15 BİNE YAKLAŞAN CENAZEMİZ VAR

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

İnegöl’deki  yardım toplama merkezine gelen kefenlerin fotoğrafı paylaşıldı. Deprem bölgesinde bir taraftan enkaz altından insanlarımız kurtarılmaya çalışılırken, diğer taraftan 15 bine yaklaşan ölülerimiz için defin hizmetleri yapılıyor.

Yapılan çağrılarda cenaze yıkamak için görevlilere ve ölülerimizi kefenlemek için çok miktarda kefene ihtiyaç olduğu duyruldu. Bunun üzerine yardım merkezlerine kefen kolilieri de gelmeye başladı. İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde deprem bölgesi için kefen dikilmeye başlandı. İnegöl’deki  yardım toplama merkezine gelen kefen kolilerinin fotoğrafı, günün en acı fotoğraflarından biri olarak paylaşıldı.

CESETLER HEP YERDE DEFNEDİLMEYİ BEKLİYOR

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın bir Mezarlığı'ndan görüntü paylaşan bir vatandaş, “Cesetler hep yerde defnedilmeyi bekliyor. Ama iki kepçe var ve yetersiz. İnsanlar soğukta cenazelerini gömmeyi bekliyor. Sırada gömülmeyi bekleyen 700 kişi olduğu söylendi. Biz cenazemizi buraya bıraktık, tekrar enkaz alanına dönmek zorundayız” dedi.

DİYANETTEN FETVA

Binlerce kişinin yakınları için sosyal medyada kefen çağrısı yapması üzerine ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Seracettin Yıldız, “Deprem bölgesine dair iki önemli fetva” başlığıyla şu paylaşımda bulundu:

“1- Deprem bölgelerinde kefen bulunamadığı taktirde cenazelerin ceset torbasıyla gömülmesi caiz midir?

Cenaze defnedilirken imkan ölçüsünde kefenlemek gerekir. Bununla birlikte salgın, hastalık, deprem vb. hallerde ihtiyaç duyulduğu takdirde cenazelerin ceset torbasıyla gömülmesi de caizdir.

2- Deprem bölgesinde cenazeleri yıkamadan defnetmek caiz midir?

Cenazeyi su ile yıkama imkanı olduğu sürece su ile yıkamak gerekir. Yıkama imkanının olmadığı durumlarda cenazeye teyemmüm yaptırılır”

x11-4

Editör: AYHAN BAYRAKTAR