Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın başlattığı indirim kampanyası, Türkiye'nin dört bir yanından iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin yoğun desteğiyle büyümeye devam ediyor.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Bu ulusal çaptaki indirim hareketi, enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Peki, bu geniş katılım, enflasyonla mücadelede nasıl bir etki yaratacak? İşte detaylar...

market indirim-1

Ülke Genelinde Yankı Bulan Büyük Kampanya

Oda ve Borsalar Kampanyaya Öncülük Ediyor

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki ticaret odaları ve borsalar, kampanyaya kuvvetli desteklerini açıkladılar. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ın da aralarında olduğu birçok lider, indirim çağrısına uyarak enflasyonla mücadeleye katkıda bulunacaklarını duyurdular.

ekonomi indirim market (7)

Perakendeciler ve Kooperatiflerden Güçlü Destek

Perakende sektörü ve kooperatifler de kampanyaya dahil olarak fiyat indirimleri ve sabitlemelerle tüketicilere destek sağladılar. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ankara Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) gibi kuruluşlar, çeşitli ürün kategorilerinde önemli indirimler ve fiyat sabitleme kararları aldılar.

market (7)

Çeşitli Sektörlerden Geniş Katılım

Mobilyacılardan restoranlara, otelcilere kadar farklı sektörler de kampanyaya dahil oldu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) gibi önemli örgütler, indirim kampanyasına destek verdiklerini açıkladılar.

market (1)

Zincir Marketler de Sahada

Zincir marketler de kampanyaya katılım göstererek, tüketicilere yönelik indirimlerini sürdürme taahhüdünde bulundular. Bu, tüketici için önemli bir destek olarak görülüyor.

Kampanyanın, yıl sonuna kadar devam ederek yeni katılımlarla büyümesi bekleniyor. Türkiye genelindeki iş dünyasının bu ortak hareketi, enflasyonla mücadelede umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR