Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlediği mitingde CHP ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP içindeki para sayma görüntülerine işaret ederek, "Demet demet dolarları, avroları toplayıp aralarında paylaşıyorlar. Bunlara bu ülke teslim edilir mi?" şeklinde konuştu. Ayrıca, CHP'nin DEM Parti ile gizli iş birliği yaptığını iddia etti ve bu birlikteliği eleştirdi. "Sözde kent uzlaşısı adı altında şehirleri belediye meclislerini paylaşıyorlar. DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlerle hareket ediyor. Örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın! Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın!

Erdoğan, mitinge katılım gösteren 110 bin kişiye hitap ederek, Konya'nın 31 Mart'ta rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacağını belirtti. Emeklilikle ilgili bir soruya yanıt verirken, "Çırağa müjde olmaz. Kalfaya, ustaya müjde olur." diyerek, Konya'nın sadakatine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı, CHP ve DEM'in gizli ittifak yaparak, kendi iradesi olmayan, örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday olarak gösterdiklerini belirtti. Bu durumu, siyasi ve sosyal etki alanlarında Türkiye'nin geleceği için kritik bir sıçrayış gerçekleştirebilmek adına güven ve istikrar ikliminin devam ettirilmesi gerektiği bağlamında eleştirdi.

Erdoğan, siyasette ve gönüllerde kalıcı olmak için davası, vizyonu ve programı olanların farklı durumda olduğunu vurguladı. Konya'nın, AK Parti'nin eser ve hizmetlerinin yanı sıra maruz kaldığı saldırılarda da yakın şahit olduğunu söyledi ve Konya'nın, kirli pazarlıklar ve şaibeli işlerle anılan partilere itibar etmeyeceğini ifade etti.

Son olarak, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un Konyalı olduğunu hatırlatarak, İstanbul'daki ve diğer büyük şehirlerdeki Konyalıları seferber etme çağrısında bulundu. "Bu işi başaralım. Bu hırsızların elinden kurtaralım." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi