Şevval ayı orucu hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları Şevval ayı orucu hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları

Bugün Diyanet tarafından yayımlanan cuma namazı saatleri, Türkiye genelindeki birçok ilin vatandaşları tarafından merakla araştırılıyor. Cuma hutbesi konusu ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Adalet: Her hak sahibine hakkını vermek" olarak belirlendi. Cuma günü cemaatle kılınması farz olan cuma namazı için vatandaşlar camilere akın edecekler. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden örneklerle Türkiye genelindeki bazı illerin cuma namazı saatleri şu şekilde:

cuma namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ: 13:04

ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:49

İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ: 13:11

ADANA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:38

ANTALYA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:57

DİYARBAKIR CUMA NAMAZI SAATİ: 12:19

MERSİN CUMA NAMAZI SAATİ: 12:41

MALATYA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:27

GAZİANTEP CUMA NAMAZI SAATİ: 12:30

KAYSERİ CUMA NAMAZI SAATİ: 12:38

cuma namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?

Cuma namazı, 4 rekât sünnet, 2 rekât farz ve 4 rekât son sünnet olmak üzere toplamda 10 rekattan oluşmaktadır. Ayrıca cuma namazının kılınışı ve hutbenin konusu hakkında Diyanet tarafından açıklamalarda bulunulmuştur. Adaletin toplumun temel değeri olduğu vurgulanarak, adaletin hayatın her alanında uygulanması gerektiği ifade edilmiştir. Cuma hutbesi, zalimlerin yeryüzünde neden olduğu zulümlere karşı mücadele etme ve mazlumların yanında durma çağrısı yapmaktadır. İslam'ın adaleti ve eşitliği esas alarak insanların birbirine hakkını vermesini öğütlemesi ön plana çıkmaktadır.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57