Sosyal medya günümüzde en çok kullanılan platformlar arasında yer aldığı için çocuklar tarafından da yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle sosyal medyanın kontrollü bir şekilde kullanılması dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer alır. Sosyal medya çocuklarda büyük bir tehlike yaratabilir. Bu sebepten ötürü çocukların büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmaması için sosyal medya tehlikelerinden korunması gerekir. Çocukları sosyal medya tehlikelerinden korumak için yapılması gerekenler arasında:


Çocukların fotoğraflarını paylaşırken dikkatli olmak yer alır. Fotoğraf paylaşmak normal bir durum olsa da çocuklarda farklı olaylara sebebiyet verebilir. Bu nedenle çocuklar ile ilgili fazla detayların paylaşılmaması oldukça önemlidir. Çocukları sosyal medyada sık sık paylaşmaktan kaçınarak sosyal medya tehlikesinden korunabilmek mümkün olur. 

BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza! BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza!


Sosyal medya tehlikelerinden korunabilmek için çocuğun okuduğu okul hakkında bilgi paylaşmamak  oldukça önemlidir. Okuduğu okul hakkında bilgi paylaşarak çocuğu kötü insanlara maruz bırakabilirsiniz. Bu nedenle konum bilgisinin paylaşılmaması oldukça önemli bir konudur. 
Sosyal medyada çocuklar paylaşılırken vücut mahremiyetinin dikkate alınması dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer alır. Aynı zamanda evden konum paylaşmamakta çocuğun sosyal medya tehlikesinden korunabilmesi için dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. 

Çocuklar İçin Sosyal Medya Önlemleri
Sosyal medya günümüzde yaygın olarak kullanıldığı için çocuklar tarafından da yaygın olarak kullanılır. Fakat çocuklar sosyal medyadaki tehlikelere karşı maruz kalabilirler. Bu nedenle ebeveynlerin çocukları sosyal medya tehlikelerinden koruması oldukça önemlidir. Çocukların sosyal medyaya bağımlı olmaması için gerekli kısıtlamaların yapılması dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Teknoloji bağımlısı bir çocuk yetiştirmemek için mutlaka sizin belirlediğiniz zamanlarda sosyal medyaya giriş yapması gerekir. Aynı zamanda 10 yaşın altındaki çocukların sosyal medyada bulunmaması da oldukça önemli bir konudur. 
Sosyal medya kullanan çocuklara ebeveynler tarafından sosyal medya eğitimi verilmelidir. Böylelikle çocukların sosyal medyayı nasıl kullanacağı hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmış olur. Çocukların siber zorbalıklara maruz  kalıp kalmadığını incelemekle oldukça önemli bir konudur. Çocukların fotoğraflarının altına yapılan yorumları incelemek ve bu yorumları kısıtlamak da dikkat edilmesi gereken konular arasında bulunur. 

Editör: Fırat Çelik