Laktozsuz Süt Aslında Nedir?

Bir süt şekeri olan laktoz içermeyen süte laktozsuz süt denir. Bu süt, normal sütten laktozun alınmasıyla yapılır. Dünya çapında adını laktoz intoleransından muzdarip milyonlarca insan varlığından alan “Laktoz intoleransı” terimi, vücudun süt şekeri olan laktozu sindirememesini ifade eder. Şişkinlik, gaz ve ishal gibi hoş olmayan semptomlar bundan kaynaklanabilir. Normal süt, laktozdan arındırılarak laktozsuz süte dönüştürülür ve laktozu sindiremeyenlerin tüketmesini güvenli hale getirir

Normal Sütle Farkı Nedir?

Laktozsuz süt laktoz içermez. Laktozu glikoz ve galaktoza (daha az karmaşık iki şeker) parçalayan bir enzim olan laktazın eklenmesiyle süt, laktozsuz hale getirilebilir.

Hem normal süt hem de laktozsuz süt, süt ürünleri olmasına rağmen birbirlerinden çok farklıdırlar. Laktozsuz süt, normal sütlerden biraz farklı bir tada sahiptir. Süt alerjisinden veya laktoz intoleransından kaçınmak isteyen kişiler, hem besleyici hem de kolay olması nedeniyle laktozsuz sütü tercih edebilirler. Ayrıca kan şekerini kontrol altına almak veya kilo vermek isteyenler için de akıllıca bir karardır.

Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez Laktozsuz Süt

Laktozsuz Süt Avantajları

Laktozsuz sütün avantajlarından bazıları şunlardır:

Laktoz intoleransı olanlar sindirimi daha kolay bulur

Daha uzun raf ömrüne sahiptir

Normal süt gibi pişirmede kullanılabilir

Laktozsuz sütün şişkinlik, sindirim sorunları ve ishalin önlenmesi gibi sağlık açısından pek çok faydası vardır.

Laktozsuz Süt Dezavantajları

Bu süt formunun bazı dezavantajları şunlardır:

Normal sütten daha pahalıdır

Normal sütten farklı bir tada sahip olabilir

Bazı insanlar bunu içtikten sonra hala sindirim sorunları yaşayabilir.

Kaynak: Haber Merkezi