Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte teknolojik cihazlar da hızlı ve takip edilemeyecek bir biçimde gelişiyor. Bu hıza yetişmenin yanında, var olan cihazların etkin bir biçimde kullanılabilmesi için belli başlı bir takım bilgiyi hafızada tutmak gerekiyor. Özellikle yavaşlayan telefonlar nedeniyle sabırlar tükeniyor. Bundan ötürü hızlandırmak için gerekli olan işlemler herkes tarafından sıkça soruluyor. Bunlara bakılması gerekirse:

Yeniden Başlatın
 Telefonları yeniden başlatmak, kısa süreli ama etkili yöntemler arasında yer alıyor. Ani donmalara, takılmalara karşı telefonun sağ üst ya da yan kısımlarında yer alan güç veya açma kapama düğmelerine basmak gerekiyor. Buraya bastıktan sonra karşılaşılan ekrandaki yeniden başlat kısmına tıklamak, telefonun kendine gelmesi için yeterli olacaktır.

Kullanılmayan Uygulamaları ve Ön Belleği Temizleyin
Hemen herkesin telefonunda kullanmadığı bir veya birkaç uygulama bulunur. Bu uygulamalar,  telefonu gereksiz yere yorarken, hafızasını da önemli bir ölçüde doldurmaktadır. Bundan dolayı, kullanılmayan uygulamaları temizlemek, telefonun hızlanması için yeterli olabiliyor. Bununla birlikte uygulamaların ön belleklerini temizlemek de yine hızlanması konusunda yardımcı oluyor. Ön bellekleri temizlemek konusunda ise,  örneğin fotoğrafları yedekleyip silmek gibi birkaç önemli unsur oldukça yararlı oluyor. Aynı zamanda bu yöntem, telefonun kendi depolama alanının kullanılmasını da engelliyor.

Uygulamaları Güncelleyin
Telefonlar, güncel ortama ayak uydurmak için sürekli olarak güncellenmektedir. Bu kapsamda hem işlem hızının artırılması hem de telefonun daha üst seviyeye getirilmesi için düzenli aralıklarla yazılım güncellemelerini yapmak gerekir. Sistem güncellemesi ya da yazılım güncellemesi olarak adlandırılan bu işlemler, Wi-Fi ağ bağlantıları ile kısa sürede tamamlanacaktır.

Virüs Taraması Yapın
Telefona yüklenen uygulamalar, alınan dosyaların içerikleri ve daha birçok önemli unsur, yavaşlamasına sebebiyet verir. Bundan dolayı atılan her dosyayı indirmemek ya da virüs tarayıcı programlardan yararlanmak oldukça önemlidir.

Telefonu Sıfırlayın
Telefondaki hız düzeyi çok düşük seviyelerde ise, hafızası dolmuş veya artık baş edilemeyen virüsler ortaya çıkmış demektir. Bunların önüne geçmek için ise telefonu sıfırlamak uygun seçenekler arasında bulunarak kullanıcılara destek olmaktadır.

Editör: Fırat Çelik