Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilmemesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Hançerli, gönül kırgınlığını dile getirerek, parti içinde yaşanan eksik değerlendirmenin düzeltilmesini talep etti.

CHP'nin Avcılar Belediye Başkan adaylarını belirleme sürecinde aday gösterilmeyen Hançerli, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Hançerli, açıklamasında partisine olan bağlılığını vurgulayarak, istifa etmeyi düşünmediğini belirtti. Ayrıca, bağımsız ya da başka bir partiden aday olma niyetinde olmadığını dile getiren Hançerli, sadece yapılan yanlışın ve eksik değerlendirmenin düzeltilmesini istedi.

Başkan Hançerli, "Partiden istifa etmeyi düşünmüyorum. Bağımsız ya da başka bir partiden aday olmayı düşünmüyorum. Ancak yaşanan süreçte gönül kırgınlığımı ifade etmek istiyorum. Bu sürecin bir hata ya da eksik değerlendirmenin sonucu olduğuna inanıyorum. Sadece adaletli bir şekilde değerlendirilmesini ve düzeltilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Hançerli, belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri ve hizmetleri hatırlatarak, Avcılar halkının teveccühünü kazandığını belirtti. Kendisinin ve ekibinin gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Hançerli, "Avcılar için elde ettiğimiz başarıları bir kenara koyarsak, partimizin genel politikaları ve yerel hedeflerine uygun şekilde hareket ettiğimizi düşünüyordum. Ancak partimiz tarafından yapılan tercihleri kabul etmek de bir demokrat olarak saygı göstermek de benim görevim. Sadece bu sürecin adil bir şekilde değerlendirilmesini istiyorum" dedi.

CHP'nin Avcılar Belediye Başkan adayının kim olduğu henüz açıklanmazken, Hançerli'nin açıklamaları parti içinde dikkatle takip ediliyor. Avcılar'da uzun yıllardır CHP'li belediye başkanlığı görevini sürdüren Hançerli'nin gönül kırgınlığı, yerel siyasette önemli bir gündem oluşturdu.

Kabine'nin gündemi yine yoğun Kabine'nin gündemi yine yoğun

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin CHP tarafından yeniden aday gösterilmemesi, yerine Caner Çaykara'nın aday olarak gösterilmesi, Avcılar ilçesinde büyük bir tepki ve gönül kırgınlığına neden oldu. Avcılar'ın Marmara Caddesi'nde toplanan çok sayıda dernek üyesi ve yüzlerce vatandaş, Hançerli'ye destek vermek amacıyla bir araya geldi. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve yazılı mesajlarla Hançerli'ye olan desteklerini açıkça ifade ettiler.

Başkan Hançerli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gönül kırgınlığı yaşadığını belirterek, aday gösterilmeme kararının bir haksızlık ve adaletsizlik olduğunu düşündüğünü ifade etti. Hançerli, birinci döneminde belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdürdüğünü, kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar attıklarını ve bu kararın başarılı bir kentsel dönüşüm modeli oluşturmuş bir belediye başkanına yapılmış bir haksızlık olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümde öncü olan Hançerli, Avcılar'da 20 bini aşkın bağımsız bölümü yenilediklerini ve dayanıklı hale getirdiklerini belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecini kavgasız ve çatışmasız bir şekilde yönettiğini vurgulayarak, bu kararın kentsel dönüşüm talebine karşı bir tepki olduğunu dile getirdi.

Hançerli, alınan kararın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir ilgisi olup olmadığı konusunda da endişelerini paylaştı. Ancak bu süreçlerin kurultay salonlarında kalmaları gerektiğini belirterek, süreçlere saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Partiden istifa etme veya bağımsız aday olma gibi düşüncelerinin olmadığını belirten Hançerli, yapılan yanlışın düzeltilmesini talep etti. Ancak düzeltilmezse bile açıkça ifade ettiği üzere istifa etmeyeceğini ve doğru bulduğu noktalarda yeni başkanı da destekleyeceğini söyledi.

Hançerli, hayat boyu mücadelede bulunmuş bir insan olarak, yerel seçimde köşede oturmanın kendisine yakışmadığını ifade ederek, gerçek çözüm üreten siyaset anlayışını sürdüreceğini ve bu amaçla belediye başkanı veya başka bir şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN