Müslim Serbest'in Köşe Yazısı

BÜYÜK KAYIP...
  TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun ikinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Fethiyespor ile 0-0 berabere kalarak puan kaybetmeye devam etti.
    Temsilcimiz İnegölspor, ligin ilk haftasında deplasmanda Anagold 24Erzincanspor'a 1-0 yenilerek taraftarını üzmüş, onların gönüllerini alabilmek için de ikinci haftada kendi evinde oynayacağı Fethiyespor karşısında galip gelmeyi hedeflemişti. 
   Buna karşılık rakip Fethiyespor ise fikstür gereği ilk haftayı bay geçirmiş, ikinci haftada temsilcimiz İnegölspor'dan puan almaya gelmişti. 
   Yönetimin çağrısına olumlu cevap veren taraftarın neredeyse hınca hınç doldurduğu İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Her iki takım da yaptığı ataklarla gol yollarını aramaya çalıştı. Fakat bu ataklar daha gelişmeden orta sahada biten pozisyonlardan ibaret kaldı. Temsilcimiz İnegölspor ilk yarıda Uğur Utlu ve Niyazi Batuhan Salman; rakip Fethiyespor ise Ramazan Çevik ve Berkay Samancı ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 golsüz tamamlandı. 
   Maçın ikinci yarısında her iki takım da oyunu adeta orta sahada oynamaya çalıştı. İkinci yarıda da temsilcimiz İnegölspor Niyazi Batuhan Salman,  Serhat Baştan ve Mustafa Batuhan Altıntaş; rakip Fethiyespor ise Nurettin Çakır ve Apti Mert Çayır ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince maç da başladığı gibi 0-0 sonuçlanmış oldu. 
   Evet,temsilcimiz İnegölspor geçen haftaki yenilgi ve bu haftaki beraberlikle iki hafta sonunda 5 puan gibi büyük bir kayıp yaşamış oldu. Üstelik bu hafta Alagöz Holding Iğdır FK kendi evinde Etimesgut Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı ve Menemen FK da yine kendi evinde Isparta 32 Spor'a 1-0 yenildi. Bu da takımımız için ayrı bir kayıp oldu. Oysa sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanarak muhteşem taraftarını stada getirmeyi başaran yönetim kurulu ayrıca şehrin değişik yerlerine dev İnegölspor bayrakları astırmayı da sağlamıştı. Şehirdeki bu olumlu hava tribünlere de yansımışken, birbirinden önemli futbolcularımız ise sahada gerekli mücadeleyi gösteremedi. Defans ve orta saha oyuncularımız sürekli birbirleriyle paslaşmaya çalıştı. Kanat oyuncularımız oyuna katkı koyacak ortalar yapamayınca forvet de ortalıkta gözükmedi.
  Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da takımımızda oyun şablonu, saha dizilişi ve pas oyunu konusundaki eksiklik devam ediyor. 62.dakikada forvet Mustafa Batuhan Altıntaş'ın oyuna girmesiyle birlikte pozisyonlar yakalanmaya başlandı. Yine 80.dakikada Orhan Aktaş, Serhat Baştan ve Yusuf Kocatürk'ün oyuna girmesiyle de maç biraz daha hareketlendi. Fakat sonuç yine değişmedi. Konuk Fethiyespor da arzuladığı 1 puanı almış oldu.
   Peki şimdi ne olacak? Öncelikle "Bir Hayalimiz Var" sloganıyla İnegölspor'u yönetmeye talip olan Osman Sevim başkanlığındaki yönetim kurulunun kötü geçen ilk iki haftanın nedenlerini teknik heyet ve futbolcularla çözümlemelidir. Artık kaliteli ayaklara sahip temsilcimiz İnegölspor'dan daha güzel ve daha etkili bir oyun sistemini sahada ortaya koymasını bekliyoruz. Sorunun teknik heyetten mi yoksa futbolculardan mı kaynaklandığını  yönetim kurulu mutlaka bulacaktır.
   Bir de zaman zaman da olsa tribünlerde taraftarlar arasında tartışmalar yaşanabiliyor. Bu hafta da maraton tribünündeki tartışmayı bitirmek adına emniyet güçlerinin biber gazı kullanması  küçük bir kız çocuğunun fenalık geçirmesine sebep oldu. Bu kız çocuğu yaşadığı tehlikeyi ve travmayı acaba atlatabilecek mi? O yüzden emniyet güçlerimizin bu konuyu amirleriyle birlikte yeniden gözden geçirmelerini arzu ediyoruz.
  Gelecek haftayı fikstür gereği bay geçirecek olan temsilcimiz İnegölsporumuzun ligin dördüncü haftasında deplasmanda karşılaşacağı GMG Kastamonuspor karşısında galibiyetini yazmak dileklerimle...