Bursa'da 9 Mart 2024 Cumartesi günü için Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, şehir genelinde hava durumu değişiklik gösterecek. Sabah saatlerinde bölgesel olarak görülen yağış geçişleri, gün boyunca devam edecek ve çok bulutlu bir gökyüzüyle birlikte seyrediyor.

Gün içinde en yüksek sıcaklık 12 derece olarak ölçülüyor. Bu durum, hava sıcaklıklarının hafif ılıman bir seyir izleyeceği anlamına gelmektedir. Yağışlı geçişlerle birlikte, şehirde genel olarak serin bir atmosferin hakim olması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıkların yeniden yükselişe geçeceği öngörülüyor. Yarından itibaren parçalı bulutlu ve güneşli günlerin başlaması bekleniyor. Bu durum, Bursa'da hava koşullarının daha ılıman hale geleceği ve güneşin etkisini göstermeye başlayacağı anlamına geliyor.

Bursa için 5 günlük hava durumu öngörüsü şu şekildedir:

10 Mart Pazar: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 14 derece.

11 Mart Pazartesi: Güneşli, en yüksek sıcaklık 16 derece.

12 Mart Salı: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 18 derece.

13 Mart Çarşamba: Güneşli, en yüksek sıcaklık 20 derece.

14 Mart Perşembe: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 22 derece.

Bu tahminlere göre, Bursa'da hafta sonu yağışlı ve serin bir hava beklenirken, yeni hafta ile birlikte sıcaklıkların artarak güneşli günlerin hakim olması öngörülüyor. Hava durumu değişikliklerini takip etmek ve günlük yaşamını buna göre planlamak için yerel haber kaynaklarını ve Meteoroloji'nin güncel bilgilerini takip etmek önemlidir.

Bursa'da 5 günlük hava tahmin raporuna göre, bugün yaşanan yağışlı ve serin hava durumu, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca beklenen meteorolojik koşulları açıklıyor.

Bugün, Bursa genelinde gün doğumuyla birlikte 5 derece başlayan sıcaklık, sabah saatlerinde bölgesel olarak yer yer yağışlı ve çok bulutlu gökyüzü eşliğinde arttı. Öğle saatlerine doğru termometreler 7 derece seviyelerine çıkarken, şehir genelinde yer yer yağış geçişleri ve çok bulutlu hava devam etti. Öğleden sonra ise hava sıcaklığı 10 derece seviyelerinde seyretti.

Akşam saatlerine doğru 11 derece ölçülen sıcaklıkla birlikte, çok bulutlu gökyüzü ve gün batımı yaşandı. Akşam saatlerinde termometreler 8 derece seviyelerine gerilerken, gece boyunca çok bulutlu gökyüzü devam etti ve sıcaklık 5 dereceye kadar düştü.

Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

Meteoroloji raporuna göre, yağışlar bugün öğleden sonra sona erecek ve yarından itibaren sıcaklıklarda bir yükseliş bekleniyor. Hafta sonu sabahları 1 derece seviyelerinde başlayacak olan sıcaklık, gün içinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte 15 dereceye kadar çıkacak.

Yeni haftanın başlangıcında (PAZARTESİ), sabah saatlerinde 5 derece ölçülürken, gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor; en yüksek sıcaklık 21 derece olacak. Salı günü sıcaklık sabah saatlerinde 9 derece olarak başlayacak ve gün içinde çok bulutlu gökyüzüne rağmen 23 dereceye kadar çıkacak.

Çarşamba günü ise, sıcaklık sabah saatlerinde 10 derece seviyelerinde olacak. Gün içinde bölgesel olarak yer yer sağanak yağışlı ve çok bulutlu hava etkili olacak; termometreler en yüksek 18 derece seviyelerinde seyredecek.

Kaynak: Haber Merkezi