Bursa’da yaşlı vatandaşları hedef alan telefonla dolandırıcılık olayının şüphelisi, polis ekiplerinin 120 saatlik kamera incelemesi sonucu tespit edilerek yakalandı. Şüphelinin tanınmamak için tıbbi maske kullandığı ve şehirler arası yolculuklarda da maskeyi çıkarmadığı belirlendi.
YAŞLI VATANDAŞLARI “YAKININIZIM” DİYEREK KANDIRDI
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarda, 85 yaşındaki M.E. ve 82 yaşındaki N.G.’yi arayan bir kişinin kendisini yakınları gibi tanıttığı ortaya çıktı. Şüphelinin, “Evlerinize güvendiğim bir tanıdığımı gönderiyorum.” diyerek mağdurlardan para, döviz ve ziynet eşyası aldığı tespit edildi.

27 İŞ YERİ VE 2 ARAÇ KAMERASINDAN 120 SAAT GÖRÜNTÜ İNCELENDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayların yaşandığı bölgede 27 iş yeri ve 2 araç kamerasına ait toplam 120 saatlik görüntüyü incelemeye aldı. Yapılan analizlerde şüphelinin tanınmamak için sürekli tıbbi maske kullandığı belirlendi.
Şüphelinin İstanbul–Bursa arasında korsan taksilerle yolculuk yaptığı, kalabalık caddeleri özellikle tercih ederek izini kaybettirmeye çalıştığı da tespit edildi.

ŞÜPHELİ İ.A.K. İSTANBUL’DA YAKALANDI
Teknik ve fiziki takipleri sürdüren ekipler, şüphelinin İ.A.K. olduğunu belirledi. Şüpheli İstanbul’da yakalanarak Bursa’ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
EMNİYETTEN UYARI
Bursa Emniyet Müdürlüğü, benzer yöntemlerle yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı ve şüpheli talepler karşısında mutlaka resmi mercilere danışılması gerektiğini hatırlattı.





