Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı başlattığı denetim çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Gündoğdu Mahallesi’nde yaptıkları incelemelerde ruhsatsız olduğu belirlenen 25 farklı yapıyı tespit etti. Erken saatlerde bölgeye gelen ekipler, geniş güvenlik önlemleri altında iş makineleriyle kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.
Yıkımlar kanun çerçevesinde yapıldı
İmara aykırı olarak yapılan bina, inşaat temelleri ve çevre duvarları, yürürlükteki kanunlar doğrultusunda yıkıldı. Ekipler, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve tebligat işlemlerini önceden tamamladı. Gerçekleştirilen müdahalede kaçak yapılar tamamen kullanılamaz hale getirildi.
Yetkililerden kaçak yapı uyarısı
Belediye yetkilileri, ruhsatsız yapılaşmanın hem şehir estetiğine hem de kamu güvenliğine zarar verdiğini belirtti. “Kaçağa asla izin vermeyeceğiz” diyen yetkililer, vatandaşların ruhsatlı ve yasal zeminde inşaat yapmaları gerektiğini vurguladı.