1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 52 şüpheliye tutuklama talebi 1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 52 şüpheliye tutuklama talebi

Bugün Türkiye genelinde birçok kişi, cep telefonlarına gelen "Adabeyan kargo gönderiniz yola çıktı" mesajıyla sarsıldı. Ancak bu mesajlar, bir SMS dolandırıcılığına işaret ediyor. Mesajı açanlar ve gönderilen apk dosyasını indirenler, banka uygulamaları veya e-devlet uygulamasını açmadan önce telefonlarını fabrika ayarlarına geri döndürmeleri gerektiğini öğrendi.

Uzmanlar Uyardı!

Uzmanlara göre bu dolandırıcılık furyası, kasım ayındaki indirimler ve artan online alışverişlerle birlikte ortaya çıktı. Sahte mesajlara tıklamamak konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, özellikle telefon üzerinden internet bankacılığı kullanan kişilere bu tür linklerin büyük bir risk taşıdığını ifade etti. Dolandırıcılar, apk dosyası aracılığıyla cep telefonlarına gizli bir program kurarak banka işlemlerini izleyip hesapları boşaltabiliyor.

Uzmanlar, gönderilen mesajın açılmasının ardından çıkan iki ayrı linkin, önce bir alışveriş sitesi uygulamasını taklit ettiğini sonra da yazılım yükleme yapan bir diğer linkin phishing saldırısı olduğunu vurguluyorlar. Eğer bu tür bir mesajı açtığınızı anlarsanız, programı hemen kaldırmanız ya da telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmeniz gerekmektedir. Özellikle internet bankacılığı kullanan kişilerin bu tür mesajlara dikkat etmeleri ve linklere tıklamamaları önemle vurgulanıyor.

Editör: Fırat Çelik