Müslim Serbest'in köşe yazısı.

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2002-2023 sezonunun 27.haftasında deplasmanda karşılaştığı Şanlıurfaspor'a tarihi bir farkla 8-0 yenilerek herkesi şaşırttı.

Sezonun ilk yarısında  18 maçta sadece 15 puan toplayabilen temsilcimiz, sezonun ikinci yarısında 6 maçtan 11 puan çıkararak ligde kalma yolunda büyük bir çıkış yakalamıştı. Bu çıkışını deplasmanda Şanlıurfaspor karşısında da sürdürmek isteyen temsilcimiz bu maçtan hiç olmazsa 1puan almak istiyordu.                                                              

Rakip Şanlıurfaspor ise hafta içinde oynanan erteleme maçında deplasmanda Ankaraspor'a 2-0 yenilerek liderlik yolunda büyük bir avantajı kaybetmesi üzerine  temsilcimiz karşısında puan kaybı  yaşamak istemiyordu. Rakip üstelik Cumali Bişi, Behlül Aydın ve Mustafa Durak gibi usta ayaklardan da yoksun olarak maça çıkmıştı.

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın daha 1.dakikası tamamlanmadan 35.saniyede ara  transfer döneminde Kırşehir FK'dan takıma kazandırılan  Doğacan Diker'in ayağından yediği şok golle 1-0 geriye düşen temsilcimiz daha bu golün şokunu atlatamadan 6. dakikada yine Doğacan Diker ve 9. dakikada Bünyamin Balat'ın gollerine engel olamayıp 3-0 geriye düştü. Temsilcimiz biraz toparlanır gibi olsa da 27. dakikada Kemal  Rüzgar'ın attığı golle 4-0 geriye düştü.                                            

Teknik heyet maçın 36. dakikasında Orhan Aktaş- Gökhan Meral, Sefa Durmuş-Yasin Palaz ve Niyazi Batuhan Salman-Ersel Aslıyüksek olmak üzere üç değişiklik birden yaptı. Fakat bu değişiklikler takıma olumlu yönde pek de etki etmedi. Maçın ilk devresi  Şanlıurfaspor'un 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.                                                                                    

Rakip Şanlıurfaspor'un baskılı oyunu maçın ikinci yarısında da devam etti. Maçın 62. dakikasında Kemal Rüzgar kendisinin 2.,takımının da 5. golünü atarak durumu 5-0'a getirdi. 74. dakikada kalecimiz Bekir Sevgi'nin hatasını oyuna sonradan giren Yakup Alkan affetmedi ve durumu 6-0 yapan golü kaydetti. 89. dakikada Mert Çapar takımını 7-0 öne geçiren golü kaydetti. Uzatmaların sonuncu dakikası olan 90+5'te yine oyuna sonradan giren Alpay Koçaklı serbest vuruştan takımını 8-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın hakemi Feridun Daldaş bu golün santrasını dahi yaptırmadan maçı bitirdi.                                                                                                                                                         Evet, yenildik, hem de  8-0'lık tarihi bir farkla...Kimse böyle bir skor beklemiyordu tabii ki. Öncelikle takım halinde  kötü bir oyun sergiledik. Maçın başında santra vuruşu sonrası top defanstaki Erman Bulucu'ya nasıl geldi? Erman Bulucu'nun ileride Metincan Cici'ye attığı top neden  tekrar defansa geldi? Uğur Utlu bu topu taça atabilirdi, fakat rahat bir şekilde ileriye atar düşüncesiyle Sefa Durmuş'a verdi. Fakat rakip Sefa'dan önce davranarak topu kaptı ve arkadaşına vererek golü atmasını sağladı. Yenilen bu şok golden sonra teknik heyet ve özellikle kaptan Yılmaz Özeren  oyuncuların sakin olmalarını bir türlü sağlayamadı. Teknik heyet 36.dakikada oyuncu değişikliklerini yapmayıp ilk yarının bitmesini bekleyebilirdi. Sefa Durmuş ve Niyazi Batuhan Salman'ın tepkisi belki  de bundandı. Orhan Aktaş'ın oyundan alınışı esnasında tepki vermeyip yedek kulübesine yönelmesi gözümüzden kaçmadı.

Sezonun ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz ligde kalma ümitlerini arttırırken, bir sürprize imza atmak için gittiği Şanlıurfa deplasmanında şaşkınlık yaratan oyunuyla tarihi bir hezimete imza atmış oldu. Bu hezimet tabii ki herkesi üzmüştür. Fakat en çok teknik heyet ve futbolcuları üzmelidir. Grupta şampiyonluk kovalayan bir takıma yenilebileceğimiz mutlaka düşünülmüştür. Fakat böyle bir skorla yenilmek kabul edilebilir gibi değil. Şimdi bu tarihi hezimet hemen unutulur mu, biraz zor. Önümüzde daha11maç var. Üstelik bu maçlardan 6'sını kendi sahamızda oynayacağız. Öncelikle kendi sahamızdaki tüm maçları kazanmak zorundayız. Deplasmanlardan alacağımız puanlar ise bize artı bir kazanç sağlayacaktır.

Diyeceğim, kendi sahamızda henüz yenilmedik .O yüzden Şanlıurfaspor yenilgisi bizleri karamsarlığa itmemelidir. Çünkü  bu maç birçokları tarafından zaten kayıp olarak görülüyordu. Zaten herkesin bu hezimeti içine sindiremediği için üzüldüğünü düşünüyorum. Teknik heyetimizin ve Futbol Şube Sorumlusu yöneticilerimizin futbolcularımızı önümüzdeki cumartesi günü kendi sahamızda oynanacak olan Somaspor maçına çok iyi hazırlayacaklarını ümit ediyorum. Taraftarımızın da desteğiyle Somaspor karşısında alınacak galibiyetle birlikte Şanlıurfa hezimetinin yavaş yavaş unutturulacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki cumartesi günü kendi evimizde oynayacağımız Somaspor  maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST