Severek yediğimiz balın içinde minareler, antioksidanlar ve vitaminler bulunur. Bu sayede bağışık sistemini güçlendirerek öksürüğü gidermeye ve yaraların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Ama aşırı tüketimi bir çok sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Aşırı bal tüketimi zararlı mı? Hangi sağlık sorunlarına yol açar? Bal ile ilgili bilgiler haberin devamında...

Bal tüketmenin yararları ve zararları

2 bin 500 senedir bal bir besin kaynağı ve ilaç olarak kullanılıyor. Arıların çiçeklerden toplamış oldukları polenler sayesinde üretimi gerçekleşir. Çiçeklerde bol bol organik asit, mineral, flavinoid ve vitamin bulunmaktadır.

Bal tüketiminde dikkat etmek gerekir. Alacağımız balı çok iyi seçmemiz gerekir. Gün içinde 2 çay kaşığı bal tüketmek yeterlidir. Fazlası vücuda aşırı şeker alımına sebep olur ve tip2 şeker hastalığına sebep olur. Ayrıca kalp-damar hastalıkları ve obeziteye sebep olur.

Süper Gıdalar ve İyi Hissettirecek Beslenme Trendleri Süper Gıdalar ve İyi Hissettirecek Beslenme Trendleri

Pastörize işlemi görmemiş ve işlenmemiş bir bal içinde bulunan botulinum toksini olması sebebi ile bebeklerde zehirlenmeye yol acabilir. Solunum kaslarını felç ederek ölüme sebep olabilir.

Editör: Abdullah Argun