Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile kira yardımı verilecek. Yardım için gereken ilk şart, hane gelirinin belirlenmiş rakam altında olması gerekiyor.

Ayrıca başvuruda bulunan kişinin ölüm aylığı, emekli, yetim ve dul maaşları almaması lazım. Sigortalı çalışıp maaş alan kişilere de kira yardımı yapılmıyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Kaymakamlıklardan işlem için destek alıyor. Kaymakamlıklarda Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ile işbirliği içinde destek olunacak kişilere ulaşıyor.

Peki kira yardımı için neler yapmak gerekir?

Kira desteği için Kaymakamlıkta bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvurularını gerçekleştirebilirler. Her ile göre yardım miktarı değişiyor. İstanbul için 3 bin 500 TL’ye kadar veriliyor. E-devlet aracılığı ile başvuru yapmakta mümkün. E-devlet ile kira yardımına şu şekilde başvuru yapabilirsiniz;

E-devlete giriş yapıldıktan sonra “hak sahibi ailelere kira” sekmesi sonrası “uygulamaya git” kişisel bilgi erişimi onay sonrasında kira yardımı için başvuru yapılabilir.