Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 yılı KPSS tercih sonuçlarını duyurdu. Yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı'nın personel alım sonuçları da yer aldı.

96 puanla temizlik görevlisi, KPSS tercih sonuçları...

ÖSYM, 2023 KPSS Tercih Sonuçlarını Açıkladı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı'nda Atamalar Gerçekleşti

96 puanla temizlik görevlisi, KPSS tercih sonuçları açıklandı

BUÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde bayrak değişimi BUÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde bayrak değişimi

Bu yıl lisans düzeyinde 15.790 adayın tercih yaptığı sınavda, toplamda 119 kadroya atama gerçekleştirildi. Özellikle avukat, mühendis ve büro personeli gibi önemli pozisyonlara yapılan atamalar dikkat çekti. Avukat kadrosuna 91 KPSS puanıyla atama yapılırken, mühendis pozisyonu için ise atamalar 80 KPSS puanıyla gerçekleşti.

96 puanla temizlik görevlisi, KPSS tercih sonuçları açıklandı

Ön lisans düzeyinde 15.499 adayın tercih yaptığı sınavda ise toplam 208 kadroya atama yapıldı. Güvenlik görevlisi ve büro personeli gibi kadrolar için atamaların en düşük 75 ve 81 KPSS puanlarıyla gerçekleştiği görüldü. Lise mezunları için başvuruda bulunan 20.882 adayın 41 kadroya yerleştirildiği belirtildi. Temizlik personeli pozisyonuna yapılan atamalarda en yüksek 96, en düşük 87 KPSS puanıyla atama gerçekleşti.

KPSS 2023 tercih sonuçları, ayrıntıları ve taban-tavan puanları, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişime açıldı. Adaylar, bakanlıklara yapılan atamaların yanı sıra kendi tercih sonuçlarına da bu platform üzerinden ulaşabilirler.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57