İstanbul'un tarihi yarımadasının kalbinde yer alan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, yıllardır yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Ancak bu kez, caminin ziyaretçileri arasına bir de dört ayaklı bir misafir katıldı.

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (7)

2020 yılında kaybettiğimiz sevgili Gli'nin anısını yaşatan yeni bir kedi, ziyaret katında turistlerin ilgisinin odağı oldu.

Ayasofya'nın Yeni Merakı: Gli'nin Yerini Kim Aldı?

Ayasofya'nın Sevimli Misafiri

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (1)

Ziyaret katına giren ilk kedi olma unvanını elde eden bu sevimli dost, Gli'nin boşluğunu dolduruyor. Turistler, Ayasofya'nın yeni sakiniyle fotoğraf çekilmek için adeta sıraya giriyor. Kedinin rahat tavırları ve ziyaretçilere gösterdiği sevgi, herkesi gülümsetiyor.

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (6)

Turistlerin Yeni Favorisi

Yerli ve yabancı ziyaretçiler, Ayasofya'nın bu yeni sakiniyle vakit geçirmekten büyük mutluluk duyuyor. Kedi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor ve adeta bir turist magneti haline gelmiş durumda. Ziyaret katına gelen herkes, onunla bir anı paylaşmak için can atıyor.

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (4)

"Ayasofya'nın bu yeni sakinini görmek, Gli'yi hatırlatıyor. Onunla vakit geçirmek, Ayasofya ziyaretimize farklı bir boyut kattı." - Bir turistin yorumu

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (3)

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeni açılan ziyaret katı, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda bu sevimli kedi sayesinde sıcak ve dost canlısı bir atmosfer sunuyor. Gli'nin mirasını devralan bu yeni kedi, Ayasofya'nın ruhunu ve misafirperverliğini yaşatmaya devam ediyor.

Genç Gazete Ayasofya'nın Yeni Gözde Kedisi Gli'nin Mirasını Devraldı (2)

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR