Van, kışın gelmesiyle birlikte bembeyaz bir örtüye büründü. Etkili olan kar yağışı, 63 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma kapatarak, hayatı olumsuz yönde etkilerken, doğanın muhteşem güzelliklerini de gün yüzüne çıkardı.

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (1)

Ancak bu güzellikler, beraberinde çığ tehlikesini de getiriyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılara kulak vermek, bu kış masalında hayati önem taşıyor.

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (3)

Van'da Kar Esareti ve Kartpostallık Manzaralar

63 Yerleşim Yerinde Hayat Durma Noktasına Geldi

Van'ın Edremit ilçesi başta olmak üzere, il genelinde etkili olan kar yağışı sonucunda 63 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanmış durumda. Bu durum, hayatı durma noktasına getirirken, vatandaşların günlük yaşamları üzerinde ciddi zorluklara neden oluyor.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi uyarısı! Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (4)

Kartpostallık Görüntüler Her Yerde

Buna karşın, kar yağışıyla birlikte ortaya çıkan muhteşem manzaralar, doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Edremit ilçesinde ve çevresindeki karla kaplı alanlar, adeta bir kış masalını andırıyor.

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (5)

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, il genelinde çığ tehlikesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Vatandaşların ve özellikle dağlık alanlarda bulunanların, çığ riskine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (6)

Van'da sabah saatlerinde başlayan yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurun yanı sıra, yüksek kesimlerde aralıklı kar yağışının devam edeceğini bildiriyor. 

Genç Gazete Van'da Kış Masalı Karın Güzelliği Ve Çığ Tehlikesi Bir Arada (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR